“Mezalime Sessiz Kalamayız”

NEVŞEHİR(MHA) Memur-Sen’e bağlı Bem-Bir-Sen İl Temsilcisi Feridun Özdemir, Gazze’de, Doğu Türkistan’da, Irak’ta, Suriye’de devam eden zulmün bir an önce sona erdirilmesini istediklerini söyledi.

Özdemir, “Yıllardan beri devam eden ancak Ramazan ayında oruç ibadetinin engellenmesi, bayramda da Müslüman Uygur Türkü kadınlarının başörtülerine yönelik saldırılarla iyice artan Doğu Türkistan’daki  Çin zulmü, Gazze’de yaşanan katliamlara dönüştü. Çin, Doğu Türkistan’da Uygur Özerk Bölgesinde bayramın ilk gününden beri katliam yapmaya devam ediyor. Katliam bölgesinin dünya ile irtibatı kesildiği için o bölgede yaşayan binlerce  Müslüman Uygur Türkü’nün akıbeti bilinmiyor. Türkiye bu mezalime sessiz kalmamalı.  Gazze’de bizim, Irak’ta bizim, Doğu Türkistan’da bizim. Katliama, şiddete ve teröre göz yummak büyük Türkiye’ye yakışmaz. Bayramın ilk gününden itibaren artarak devam eden ve artık toplu katliamlara dönüşen Çin zulmüne dur denmesi gerekmektedir. Doğu Türkistan’daki Uygur Türkleri kardeşlerimize yönelik katliamlar tıpkı Gazze de olduğu gibi seri hale dönüşmüştür.  Günlerden beri haber alınamayan bölgeler bulunmaktadır.  Bu bölgelerde yaşayan Müslüman Uygur Türkleri’nin  akibetlerinin ne olduğunu bilen yoktur. Oruç, namaz, cami ve hacc yasağı getirilen Müslüman Uygur Türkleri şimdide toplu katliamlara kurban gitmekte, Çin bu katliamlara dünyanın gözü önünde ev sahipliği yapmaktadır. Öte yandan Çin’in nükleer denemelerini de Doğu Türkistan bölgesinde yaptığı bilinmektedir. Uygur Türklerine konan doğum yasağı ile 2 çocuktan sonraki doğumlar, 9. ayında bile olsa kürtaj ile sonlandırılmakta, alenen bir başka cinayete imza atılmaktadır.

Katil devlet İsrail’in masum Filistin halkı üzerine yağdırdığı bombalar, çoğu çocuk binlerce  sivilin katledilmesi yüreğimizi paramparça etmektedir. Aynı şekilde bir başka katil devlet Çin’in Uygur Türkleri üzerinde sırf Müslüman oldukları için uyguladıkları mezalim, Irak’ta Türkmen kardeşlerimize karşı uygulanan baskı ve şiddet de bizi derinden yaralamaktadır.

Türkiye’nin kardeş coğrafyalarda devam eden bu katliamlar karşısında sessiz kalma gibi bir lüksü yoktur. Diplomatik girişimlerin başlatılması ve bu ülkelerle ikili ilişkilerin askıya alınması çözüm olmasa bile taraf olmanın göstergesi sayılabilir. Dünyanın en önemli ekonomilerinden birisi olan Çin’in, dünyayı sardığı sahte mallarına konabilecek ambargo da tarafımızı belli etmemize yarayacak çözümlerden olabilir” dedi.