Mezarlığın İyisi Nasıl Olur?

NEVŞEHİR(MHA) Mezarlığında iyisi olur mu demeyin. Yeryüzünde yaşayan her canlının bir gün elbet tadacağı Ölüm gerçeği bir yana eğer bugünden ölünce şöyle sağlam ve iyi bir mezarım olsun diyorsanız bu haberimizi mutlaka okuyun.

Nevşehir’de mezarlık fiyatları 250 TL den başlıyor ve işçiliğine göre 1000 TL ye kadar satılan mezarlık çeşitleri bulunuyor. Bu fiyatların farklılığını mezarlıkta uygulanan işçilik, Slim ve Pak belirliyor.

İlimizde Kaldırım Mezarlığı civarında ve Göre yolu üzerinde bulunan mezarlık firmalarının genel itibariyle müşterileri ucuz mezar tercih ediyor. Dünyadaki şaşalı hayatından uzak bir mezarlık yaptıranların sayısı bir hayli fazla.

Peki mezarlık alırken nelere dikkat etmeli?. Yıllardır ilimizde isteğe göre mezarlık yapıp satan bir firma sahibine göre mezarlığın en önde gelen özelliği beton ve içerisinde kullanılan demir aksamı. Normal bir mezarda 5’lik demir kullanılmış olmalı. Beton ve 5’lik demir kullanılan bir mezarlık 30-35 Yıl dayanabiliyor.

Söz konusu firma sahibine göre; mezarlık almak isteyenler uzun yıllar kendilerinin ya da yakınlarının mezarlık konusunda sıkıntı çekmemesi için beton mezarlık tercih etmeli. Yapıştırma yapılan mermer mezarlıkların ömrü beton mezarlıklara göre çok daha az.