Türk Milliyetçiliğinin fikir seyrinde, ihtiva ettiği anlam ve milliyetçiliğin toplumla buluşması için verdiği yön bakımından ayrıcalıklı bir yere sahip olan 3 Mayıs 1944’ün yıl dönümünü Türk Milliyetçiliği’nin daha da önem kazandığı bu günlerde hassasiyetle idrak etmekteyiz.

Büyük dava ve fikir insanı rahmetli Hüseyin Nihal Atsız’ın haklı olduğu hukuki bir süreci milliyetçi bakış açısıyla sahiplenen vatanseverlerin, Ankara Ulus meydanında toplanarak, milletimizin tarihi ve kültürel gerçekleriyle çelişen, çatışan tezlere demokratik itiraz hakkını kullanmasının üzerinden tam 69 yıl geçmiş bulunmaktadır.

Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’in de aralarında bulunduğu 23 idealist milliyetçinin; Türk milletinin maddi ve manevi varlığına kast edenlere karşı gösterdiği anlamlı duruşun başlangıcı olan bu kutlu tarih, aynı zamanda Türk Milliyetçileri’ne reva görülen eza ve cefa dolu bir dönemin de miladı olmuştur. Bu çerçevede milliyetçilik, Türk siyasal sistemine ve aktörleri arasına girmiş, toplum nezdinde katlanarak, büyüyerek ve gelişerek bugünlere ulaşmıştır.

Şu da bir gerçektir ki; fikir ve kanaat özgürlüğünün zedelendiği bir dönemde, Türk tarihine 1944 yargılamaları olarak geçen davanın 23 şerefli mensubu, yaktıkları milli meşaleyle milliyetçiliğin alternatif siyasi bir hareket olarak popülerleşmesini ve meşrulaşmasını da sağlamışlardır.

3 mayıs sadece bir fikrin sivil hayatta vücut bulması değil, binlerce yıllık tarih ve geleneğimizin devletimizde ve anadoluda yepyeni bir meşalenin alevlenmesi olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde parlayan bu ateş sadece cennet vatanımızda yaşayan Türkleri değil dünyanın dört bir köşesinde mevcudiyetini devam ettiren soydaşlarımıza ışık tutmuştur.

Bu tarihi dönüm noktasının sembolleşmesi ve devamında bayram olarak kutlanması Türk Milleti’nin en tabi hakkı ve mirasıdır. Bu vesile ile başta Nevşehirli hemşerilerim olmakla, beraberinde tüm dünya üzerinde Türklüğü ile gurur duyan kardeşlerimizin 3 Mayıs Türkçülük Bayramı’nı kutlar, İslam için dünyada kalkan olan tüm Türk Büyüklerimizi hayır ile yâd ederim.

Milliyetçi Hareket Partisi

Merkez İlçe Başkanı

Av. Burak Kalfaoğlu