Adalet ve Kalkınma Partisi Nevşehir 3.Sıra Milletvekili Ebubekir Gizligider, 30 Mart 2014 tarihinde Nevşehir’de yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin kardeşlik ve iyi niyet çerçevesinde giden seçim atmosferine gölge düşürmüştür. 16 Mart Pazar günü Göreme seçim bürosunda yaptığı konuşma ile yine gönülleri kırmış ve büyük bir gafa da imza atmıştır.

Adaylık arifesinde partimizden Göreme Belediye Başkan Adayı olan Sn Halil Özbek’e hitaben “dönek” diyerek hem terbiye sınırlarını aşmış hem de alenen hakarette bulunmuştur. Zira kendisinin önce muhasebe etmesi ve cevap vermesi gereken hususlar şunlardır; Parti Teşkilatınıza sonradan katılmış olan her kişiye eski siyasi görüşünden ötürü “dönek” diyor musunuz? Daha önce başka siyasi partilere mensup olmasına rağmen sizin partinizden milletvekilliği yapmış olan veya halen yöneticilik yapan ağabeylerinize de “dönek” dediniz mi? Şu veya bu sebeple daha önce başka siyasi partilere mensupken, kendi partinizin üst yöneticisi olan ağabeylerinize de “dönek” mi diyorsunuz yoksa saygınızdan her gördüğünüzde ellerini mi öpüyorsunuz? 2011 yılında milletvekilliği sıralamasına girmek için kapısını aşındırdığınız kişilere şimdi sırtınızı döndüğünüz için kendinizi nasıl nitelendiriyorsunuz?

Sayın Gizligider’in gafları maalesef bununla da kalmamış olup yapmış olduğu konuşmada “Genel Müdür de, bürokrat da bizim adamımız” diyerek Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve bürokrasinin kendi dönemlerindeki içler acısı halini hiç düşünmeden söyleyebilmiştir. Daha dün “Taraf Olmayan Bertaraf Olur” derken maalesef bugün de siyasi düşünceleri “Benim Tarafımda Olmayan İmha Olur” diyebilmektedir. Millete hizmet gayesi ve mantığı bu olmamalıdır.

Kırdığınız kalplerin sayısı etrafınızda sizi alkışlayanlardan katbekat fazladır. Siyaset ve hizmet gönül işidir. Katılaşmış kalpler artık vadesini doldurmuştur. İnsanımız nefret ve hakaret dolu propagandalardan usanmıştır. Seçimler gelir geçer ancak bugün kamplaştırmaya çalıştığınız insanlar yarın aynı mahallede aynı kasabada aynı şehirde yaşamaya devam edeceklerdir. Bu vesile ile eşref-i mahlûkat olan hemşehrilerimizi muhabbetle selamlayarak önümüzdeki Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin dostluk ve kardeşlik içinde neticelenmesini Cenab-ı Hakk’tan niyaz ederim.

 

Milliyetçi Hareket Partisi

          Nevşehir Merkez İlçe Başkanı

     Av. Burak Kalfaoğlu