MHP DEN UYGUR TÜRKLERİNE TAM DESTEK!

Nevşehir İHH kordünatörlüğü tarafından İlimizde bu gün düzenlenen Çin ‘in Doğu Türkistan’da yaptığı katliamlar ve Kerkük’te. Musul’da, Telafer’de, Süleymaniye’de, Suriye’de Yaşayan Türklere yapılan baskı, zulüm ve İsrail’in Filistin’e yapmış olduğu katliamlar ile Dünyanın çeşitli yerlerinde Müslüman ve Türklere yapılan zulümlere  ilimizde bulunan sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla yapılan bir basın açıklaması ile protesto edilmiştir.  Bu protestolara Milliyetçi Hareket Partisi Yönetim Kurullarıyla geniş bir katılım gerçekleştirilmiştir.                  

Milliyetçi Hareket Partisi Nevşehir İl Başkanı Göksel TAŞCI konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamada, Devleti yönetenlerin mezalim ve esaret altındaki Türklerle ilgilenmediğini, Dünyanın çeşitli yerlerinde ve özellikle Çin’de Kerkük’te. Musul’da, Telafer’de, Süleymaniye’de, Suriye’de Yaşayan Türklere yapılan baskı ve zulüm altında bulunanlara yeterli yardımların yapılmadığı sürekli ihmal edildiğini söyleyen Sayın TAŞCI İsrail zulmü altında binlerce şehit veren Filistin’e de yeterli destek vermediği, kınamadan öteye gidemediğini ifade etmiştir.

IŞİD terör örgütüne Hükümetin ve özellikle Diyanet İşleri Başkanlığının hiçbir ciddi tepki vermediklerini maalesef görüyoruz.

Dünyanın neresinde Müslümanlara yapılan mezalim ve katliam var ise Ayırım yapmaksızın yanlarında olduğumuzu, İlimizde yapılacak olan her türlü eylem ve protestoların, Milliyetçi Hareket Partisi olarak her zaman arkasında olacağız. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 09/08/2014 

GÖKSEL TAŞCI

MHP NEVŞEHİR İL BAŞKANI