MHP’li Başkanların En Güler Yüzlüsü

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir ili genelindeki belediyelerden 5’ini kazanmayı başaran Milliyetçi Hareket Partisinde Belediye başkanlarının en güler yüzlüsü Merkeze bağlı Uçhisar belediye başkanı Ali Karaaslan.

Milliyetçi Hareket Partisinin 30 Mart Yerel Seçimlerinde kazandığı Gülşehir, Kozaklı, Derinkuyu, Ortahisar ve Uçhisar Belediye Başkanlıklarında belediye başkanlığı makamına oturan başkanların arasında en güler yüzlüsü şüphesiz Karaaslan.

Gülşehir Belediye Başkanı Vahri Arısoy, Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven, Derinkuyu Belediye Başkanı Ahmet Balcı ve Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç’in şu ana kadar objektiflere yansıyan gülen bir fotoğrafına rastlanmazken Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan genelde Uçhisar’ın gülen yüzü olmaya talip fotoğrafları ile dikkat çekiyor.

1957 yılında Uçhisar Kasabası'nda dünyaya geldi. İlk ve Orta öğrenimini Uçhisar'da tamamladı. Nevşehir Ticaret Lisesi ve Ankara Üniversitesi Muhasebe Bölümlerinden mezun olan Ali Karaaslan, 1976 yılında Ankara'da memuriyet hayatına başladı ve Çalışma Bakanlığı'nda Daire Müdürlüğü görevinde bulundu. 1984-2002 yılları arasında Nevşehir İş ve İşçi Bulma Kurumu'nda çalıştı. Şu anki adı Türkiye İş Kurumu olan kurumda Şef ve Müdür olarak görev yaptıktan sonra, aynı kurumdan 2002 yılında emekli oldu. Emekliliği sonrasında, turizm sektörüne adım attı ve hediyelik eşya, seyahat acenteciliği ve butik otel işletmeciliği alanlarında çalıştı. Uçhisar'da bir konaklama tesisinin mülk sahibi ve ortağı olup, evli ve iki çocuk babası.