TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Ahilik haftası dolayısıyla yayınladığı mesajında Ahilik Kültürünün toplumsal birliktelik ve düzenin en önemli sac ayaklarından biri olduğuna vurgu yaptı. 

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Ahilik haftası dolayısıyla yayınladığı mesajında Ahilik Kültürünün toplumsal birliktelik ve düzenin en önemli sac ayaklarından biri olduğuna vurgu yaptı. Açıkgöz, “Ahilik Kültürü, ülke ekonomimizin direği, sanayileşmenin ve kalkınmanın ilk basamağı olan esnaf ve sanatkarlarımızın ahlak ve kabiliyeti esas alarak, helal kazanç ve dürüst yönetimin simgesi olmuştur. Ahilik Teşkilatı’nın kurucusu Ahi Evran’ı rahmet ve minnetle anıyor, bu haftanın Ahilik kültür ve değerlerinin yeniden hatırlanarak toplumumuzda tazelenmesine vesile olmasını dileyerek, Nevşehirli tüm esnaf ve sanatkârlarımız başta olmak üzere bütün vatandaşlarımızın Ahilik Kültürü Haftası’nı kutluyorum” dedi.

Ahiler Haftası hakkında açıklamada bulunan AK PArti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz; "Ahilik geleneği; Anadolu’nun birlik, beraberlik, kardeşlik geleneğidir. Ahilik Haftasını Nevşehir ‘imizde çeşitli etkinliklerle kutluyoruz." dedi.