Törende, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Divan Katip Üyesi Mustafa Açıkgöz, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri ve milletvekilleri yer aldı. 

Aslanlı Yol'da yürüyerek Atatürk'ün mozolesine gelen heyet, TBMM Başkanı Kahraman'ın mozoleye çelenk bırakmasının ardından, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu. 

 

 AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada; "Türkiye Büyük Millet Meclisinin 98. kuruluş yıldönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyor; Gazi Mustafa Kemal ile tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle yâd ediyorum. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın müstesna bayramını gönülden tebrik ediyorum" dedi.