İşte AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi Sayın Mustafa AÇIKGÖZ' ün, Yerli Düşünce Dergisi Mart 2017 sayısındaki "Yerli ve Millî Anayasaya Evet" başlıklı o yazısı ...

“Yerli ve Millî Anayasaya Evet”
 
Türkiye Cumhuriyeti Devletinde rejim 1923 yılında belirlenmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının ilk dört maddesi gayet açık ve nettir. Bizim için rejim tartışması yoktur ve bu tartışma 1923 yılında bitmiştir. Bizim ilk günden beri tek derdimiz var: “Yerlilik ve Millîlik”.
 
Güçlü Türkiye yolunda yerli ve millî gelişme; gücün, aziz milletimiz tarafından sorumluluk olarak verilmesidir. ‘Tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet’ ilkelerimiz gereği Anayasa değişikliğine ‘EVET’ diyoruz.
 
Hayırcılar ise; bu ülkede ne zaman millî ve yerli bir gelişme yaşansa topyekûn karşı çıkmaya hazırlar. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin yönetimi doğrudan millete verdiği, yürütme görevini ifa edecek olan Cumhurbaşkanı, gücünü aldığı millete karşı sorumlu olacak. Bunun neticesinde hızlı bir yürütme ile Yeni Türkiye emin adımlarla muasır medeniyetlerin üzerine çıkacaktır.
 
            Milli irade; yetkiyi kime verdiyse, sorumluluğu kime emanet ettiyse; dolayısıyla hesabı da ondan soracaktır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, ‘Türk Tipi Cumhurbaşkanlığı’ sistemi olması hasebiyle millî ve yerlidir. Demokrasi aziz milletimizin vazgeçilmez bir değeridir. Gerçek anlamda demokratik olan ve milletin iradesini doğrudan kendinde barındıran Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi müreffeh Türkiye’ nin sistemi olacaktır.
 
            Biz, milletimize ve millî iradeye güveniyoruz. Onun için güçler ayrılığı ilkesini barındıran Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine tam anlamıyla güveniyoruz. Sisteme karşı çıkanların güvensizliği Cumhurbaşkanı seçilecek kimseye karşı değil, millete karşıdır.
 
“Vesayet Dönemleri Bitti”
 
            Yürütme, yasama ve yargı güçleri, tamamen kendi alanlarına odaklanıp, kendi işlerini yaparak Yeni Türkiye’ nin inşasına önemli katkılarda bulunacaktır. 16 Nisan’ da aziz milletimiz iradesiyle vesayet dönemlerini tarih sahnesinden silecektir. Yargının bağımsızlığı ifadesine tarafsızlığı da ekleniyor. Yargı sivilleşerek, yargıda birlik de sağlanacak. Bunun özü şudur; vatandaşlarımızın hepsi aynı yargı kurumlarına tabi olacaktır. Yeni sistemde Cumhurbaşkanı’nın bütün iş ve işlemleri yargı denetimine açılıyor. Bu düzenleme FETÖ tipi yapılanmaların HSYK ‘ ya da etki etme imkanını da ortadan kaldırıyor.
 

“Söz De Karar Da Milletin”
 
            15 Temmuz’ da hain darbe girişimine karşı kahraman milletimiz tek yürek oldu. Alçak FETÖ ve şer cephesi kirli hayallerine ulaşamadı. Türkiye, kendisine biçilen kalıplara, kılıflara sığmayacak kadar büyük, güçlü ve kökü mazide olan büyük bir ülkedir. Türkiye, Türkiye’den büyüktür sözümüzü Mescid-i AKSA’ da, Medine’ yi Münevvere’ de, Mekke’yi Mükerreme’ de ve dünyanın değişik coğrafyalarında mazlumların duasında gayet iyi görebiliyoruz. 15 Temmuz’ da kahraman milletimizin dik duruşunu, iradesini sandığa yansıtarak taçlandırması için 16 Nisan güzel bir başlangıç olacaktır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ ın önderliğinde Türkiye dev yatırımlara imza attı. Hedef 2023, 2053, 2071 Güçlü Türkiye yolunda, milletimiz istiklaline ve istikbaline bir kez daha sahip çıkacaktır.
 
“Terör, Türkiye’ nin Gündeminden Çıkacak”
 
            Kahraman güvenlik güçlerimiz canları pahasına vatanı, bayrağı, milleti, devleti ve mukaddesatı için teröre ve teröristlere göz açtırmıyor. Güçlü Türkiye’ de terör gündemimizden çıkacaktır. Kararlı ve dirayetli mücadele ile gerek yurt içinde gerekse de yurt dışında ülkemizin bekası için terörle mücadelemiz devam ediyor. Bölgemize ve dünyaya barış getirmek için milletiyle devletiyle istikrarlı, güçlü Türkiye; mazlumların umudu, şer odaklarının korkusu olmaya devam edecektir.
 
“Siyasi İstikrar, Ekonomik ve Sosyal Başarı Demektir”
 
            93 yıllık Cumhuriyet tarihimizde 65. Hükümetimiz görev yapıyor. Ortalama 16 aylık hükümetlerle bir ülke dik durabilir mi, istikrarı yakalayabilir mi? 14 yıllık iktidarımızda dünyada zirvede yer alan projelere siyasi istikrar ve güçlü ekonomimizle imza atabildik. Bundan sonra da atılımlarla dünyada söz sahibi olan Güçlü Türkiye için vatandaşlarımızı geleceklerine sahip çıkmaya davet ediyorum.
 
            Kahraman milletimizin; güçlü, müreffeh, geleceğe güvenle bakan, dün olduğu gibi ilelebet de olacak tarih yazma vasfını millet iradesiyle taçlandıracak, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine ‘EVET’ demelerini bekliyoruz.
 
            Gece gündüz bir arada olduğumuz aziz milletimizin kararı ‘Tabii ki EVET’.
 
 
Ecz. Mustafa AÇIKGÖZ
AK PARTİ Nevşehir Milletvekili
TBMM Başkanlık Divanı Üyesi