Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Çakıllı köyü Savak Yaylası'nda düzenlenen "Dolaz Şenlikleri"nin bu yıl 5.'si yapıldı.Çakıllı Köyü muhtarlığı ile Çakıllı Köyü Kültür Yardımlaşma Derneği işbirliğiyle gerçekleşitirlen "5. Dolaz Şenliği"ne Nevşehir AK Parti Milletvekili Ebubekir Gizligider,Nevşehir İl Tarım Gıda Hayvancılık Müdürü Okan Yılmaz,Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar ve çok sayıda davetli katıldı.
Vatandaşların Büyük ilgi ve alakasıyla tören alanına coşkulu bir şekilde giren ve Şenliklerde konuşan Milletvekili Ebubekir Gizligider, bu tür etkinliklerin birliği, beraberliği, kardeşliği pekiştidiğini insanları bir araya getirdiğini söyledi.

Sahip olunan birlik ve beraberliğin korunması gerektiğini millet olarak bu özelliklerimizi koruduğumuzda ülkenin daha da ileriye gideceğini ifade eden Gizligider, "Çakıllısı,Kuyulutatları,Doğalası,Suvermezlisi ile tüm Derinkuyulu hemşerilerimize bu şenlikler nedeniyle teşekkür ediyorum. Bizler daha da ileriye gitmek için büyük çaba sarf etmek zorundayız. Biz birlik olduğumuz sürece bizi kimse bölemez" dedi.

-"Gizligider; Başbakanımız ve cumhurbaşkanımız Sayın R.Tayyip Erdoğan'ın Selam ve Sevgilerini Getirdim."

Şenlikte konuşmasına "Başbakan Recep Tayip Erdoğan'dan selam getirdiğim" diye başlayan Nevşehir Milletvekili Gizligider de  "Çakıllı Köyüne başka bir isimle hitap ediyorum; 'Akıllı Köy' birliğin ve kardeşliğin olduğu köy. Gurbetteki Çakıllılılar köylerini hiç unutmamışlar. Elimizden geldiğinde bu şenliklere katılmak istiyoruz. Başta Gurbetçi Derneklerimiz,Muhtarlığımız ve halkımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Dolaz pişirme yarışmasında dereceye giren yarışmacılara protokol üyeleri tarafından altın ve çeşitli hediyeler verildi.

Şenlik, organizasyona katkısı olanlara plaketlerin takdim edilmesinin ardından halkoyunu gösterileri, yarışmalar, okunan şiirler ve mahalli sanatçıların seslendirdiği türkülerle sona erdi.

2.Suvermez Alınkaya Şöleni Düzenlendi...

Merkezi İstanbul'da  bulunan Suvermez Kasabası Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma derneği tarafından 02 Ağustos 2014 Cumartesi günü Suvermez Kasabası Ketir mevkinde 2. Alınkaya Şöleni düzenlendi.

 Düzenlenen şölene İstanbul Suvermezliler Derneği çatısı altında gurbetçilerimizin yanı sıra AK Parti Nevşehir Milletvekili Av.Ebubekir Gizligider,Derinkuyu ilçe protokolü, İlden davet edilen misafirler, komşu Köyler ve Beldelerden davet edilenlerin yanı sıra vatandaşlar yoğun bir şekilde katıldılar. Düzenlenen şölen sergilenen gösteriler ve yapılan çeşitli etkinlikler ile görkemli bir şekilde kutlandı. 

Milletvekili Gizligider büyük bir coşkuyla karşılanırken burada yaptığı konuşmasında Birlik ve beraberlik olgusu üzerine değindi.
Geçtiğimiz yıl ilki yapılan 
Suvermez Kasabası Alınkaya Şöleninin buyıl ikincisinde de yer alıyor olmanın ve sizlerle birlikte olmanın gurur ve onurunu yaşıyorum dedi.

Milletvekili Gizligider'in Başbakanımız Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ın sizlerle selam ve sevgilerini getirdim sözleri üzerine şölen alanını dolduran kalabalaıktan büyük alkış aldı...
Gizligider,Suvermez kasabasının nüfusu nedeniyle köye dönüşmesi sonrası gerekli hizmetleri alması için gerekli tüm çalışmaların sürdürüldüğünü bu konuda Suvermezli vatandaşlarımızı her zaman yanlarında olduklarını belirtti.

Suvermez Köyü Alınkaya Kültür Şenlikleri Dernek Başkanı Erdoğan Yücel FİB Haber Merkezimize yaptığı açıklamasında ; Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Alınkaya Şölenimiz Suvermeze layık bir şekilde kutlanıyor. Sılai Rahim yapmak için Yurt dışından ve özellikle İstanbul da yaşayan gurbetçi hemşehrilerimizin yoğun katılımlarında memleket özlemi çekenlerin bu büyük buluşmasında  Başta Milletvekilimiz Sayın Ebubekir Gizligider'e ve Tüm hemşehrilerime ayrıca maddi manevi katkıları ve destekleri olan tüm Suvermezli kardeşlerimize  teşekkür ediyoruz dedi.

Suvermez Köyü Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erdoğan Yücel açıklamasında, “Şölenimizde; Sünnet şöleni, halk oyunları, canlı müzik, yemek servisi, mehteran Takımı ve semazen gösterisi, uçurtma yarışı, ağalık seçimi, hediye çekilişi, çeşitli etkinlikler gerçekleştirilerek renkli bir organizasyona imza atıyoruz. Ayrıca Şölenin yapılacağı alanı ağaçlandırmak için gayret serf ediyoruz dedi.