TV Dizilerinin çok büyük bölümünde Hristiyan felsefesinin ve yaşantısının öne çıkarıldığını kaydeden Şuurlu Öğretmenler Derneği Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Aydemir, bakanlığın yeni eğitim öğretim döneminde ders kitaplarına bir Müslüman’ın öğrenmesi gerekenleri de koymasını istediklerini belirtti.

Aydemir, “Yeni milli eğitim bakanından beklentilerimiz çok. Bugüne kadar uygulanan metotların yanlış olduğunu bir gözden geçirmelerini öncelikle kendilerinden istiyoruz. Çocuklarımızın okuduğu kitapların içeriği ile ilgilenmesini bekliyoruz. Bakınız, zaman zaman medyaya da yansıyor ve Şuurlu Öğretmenler Derneği genel merkezimiz tarafından da bu konularda incelemeler yapılıyor. Çocuklarımızı materyalist bir düşünce ile değil bizi biz yapan değerlerle süslememiz gerekiyor. Mesela, Biyoloji kitabında bir evrim teorisi anlatılıyor da bunun yanında neden Kıranı Kerimden bir ayet alınıp insanın yaratılışı oraya konamıyor. Bu nedenle çocuklarımız maneviyatsız bir ortamda yetişiyor ve kulaktan duyma ya da büyüklerinden gördüğü kadarıyla dini bilgileri alabiliyor” dedi.

Ülkemizde 7 den 70 e herkesin izlediği Televizyon dizilerinde Hristiyanların yaşam kültürünün adeta halkımıza empoze edildiğini kaydeden Şuurlu Öğretmenler Derneği Nevşehir Şube Başkanı Aydemir, “Milli Eğitim bakanlığı mutlaka televizyon dizilerine el atması gerekiyor. Çünkü 7 den 70 e herkes bu dizileri izliyor. Ve yüzde 90’ının bizim gelenek. Örf, adet ve geleneklerimizle hiçbir alakası yok. Tamamen Hıristiyan felsefesiyle diziler yapılıyor. Bu durum sokağa yansıyor. İşte başıbozukluk, tecavüz olayları, aile içi geçimsizlik gibi sorunlarda buralardan çıkıyor. 2013 -2014 eğitim öğretim döneminde kitapların içeriği ile ilgili pek çok değişikliklerin yapılmasını bekliyoruz. Bu değişikliklerle çocuklarımıza geleneklerimizin, örf ve adetlerimizin anlatılmasını istiyoruz. Bizim Müslüman yurdu dediğimiz, Şehit yurdu dediğimiz bu ülke çocuklarına biz neden yaratılış felsefesini ve ruhunu anlatmayalım” açıklamalarında bulundu.

Bu arada konuyla alakalı sosyal paylaşım sitelerindede bu tür dizilere tepki veren sayfalar kuruldu:
https://www.facebook.com/groups/bizimokulahayir/


Haber:Ali Çamur