Nevşehir'de bu sabah saatlerinde meydana gelen trafik kazasında Okula gitmekte olan bir ilköğretim okulu öğrencisi ağır yaralandı.Nevşehir merkez Sümer Mahallesi Alacaşar yolu üzerinde meydana gelen korkunç  kazada 12 yaşındaki Zehra Deniz isimli 23 Nisan ilköğretim okulu öğrencisi okula giderken yolun karşısına geçtiği sırada bir  otomobilin çarpmasıyla ağır yaralandı. 

FİB Haber.Com  olarak Edinilen bilgiye göre, 
Sümer mahallesindeki evinden okula gitmek için çıkan 23 Nisan İlköğretim Okulu (Nevşehir Merkez) Öğrencisi 12 yaşındaki minik Zehra Deniz yolun karşısına geçtiği sırada kaldırıma yaklaşık 1 metre kala hızla gelen bir otomobilin altında kaldı. Beyin kanaması geçiren Zehra kaldırıldığı Nevşehir Devlet  hastanesinde tedavi altına alındı. Daha sonra Konya Meram Devlet hastanesine sevk edilen minik yavrumuz Zehra Deniz burada yoğun bakımda tedavisi devam ediyor.

Kazada Ağır yaralanan Zehra Deniz, yapılan ilk müdahalenin ardından önce Nevşehir Devlet Hastanesi sonra Konya Meram Hastanesi yoğun bakım servisine kaldırıldı. Kazaya sebebiyet veren araç Sürücüsü ise gözaltına alındı.

 Olayı öğrenen yaralı Zehra'nin yakınları, hastaneye gelerek gözyaşı döktü.

23 Nisan ilk öğretim okulu  öğrencileri evinden okula giderken bir otomabilin minik Zehra ya çarpması sonucu ağır yaralanan arkadaşlarından etkilenerek.Otomobilin hızlı olmasından yakındıkları Nevşehir belediyesinden kasis yapılmasını istediler.

Tüm dualarımız Kazadan sonra yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren minik Zehra Deniz için ...

ARKADAŞLARI ÜST GEÇİT İSTİYOR: "Mahalle Sakinleri ve Öğrenciler Belediye'den Kasis İstedi"

23 Nisan İlköğretim Okulu öğrencileri, arkadaşları Zeynep yoğun bakımda yaşam mücadelesi verirken, kazanın olduğu yol üzerinde kasis yapılması için istekte bulundular. Mahalle sakinleriyle Minik Zehra nın yakınları ise, gözyaşları arasında kazaya tepkisini dile getirdi.

Minik Zehra nın aile ve mahalle sakinleri okula giden yolda hala bir tedbir alınmamasından şikayetçi. Başka canlar yanmaması için Mutlaka kasis yapılmalı.

Sümer Mahallesi'nde oturan vatandaşlar, sürücülerin yolda sürat yaptıklarını can ve mal güvenliklerinin kalmadığını belirtirken belediye yetkililerine seslenerek büyük tehlike arz eden bu yol üzerine acilen Kasis yapılmasını dilediler.

Yol üzerinde aşırı hız yapan sürücülerin kendilerini tedirgin ettiğini belirten 23 Nisan İlköğretim Okulu'nda öğrencisi bulunan veliler de aşırı hız yapan sürücüler nedeniyle çocuklarının hayatından endişe ettiklerini dile getirdi. Kasisin sürücülerin hız yapmasını engellediğini ifade eden veliler, ayrıca cadde üzerinde radar uygulaması yapılması gerektiğine de dikkat çekti.

"BAŞKA CANLAR YANMASIN"

Kazazede minik Zehra Deniz in yakınları ise, "Başka canlar yanmasın. Geride kalan çocukları bu şekilde nasıl okula göndereceğiz ?" diyerek yetkililerin önlem almasını istedi.

Mahalle sakinlerinden Emre Bozkurt ise, "Bizim canımızı yaktılar, başka canları da yakmasınlar. Buradan herkese sesleniyorum; ya bir önlem alsınlar ya da bizim bölgeye bir okul yapsınlar. Allah onlara bir vicdan versin bu yola bir çözüm bulsunlar. Biz muhtara gittik, bir çok kez eylem yaptılar ama çözüm bulunamadı. Bu yola bir üst geçit istiyoruz" diye konuştu.

Zehra'nın okul yolunda yapmış olduğu kazanın ardından veliler, artık bundan sonra çocuklarımızı kendiimiz okula götürüp getirecez.Ama ne zaman kadar böyle sürecek. Başka kazaların yaşanmaması için çocuklarına eşlik edeceklerini söyleyen  veliler, yetkililerin kasis isteğine kulak verilmesini istiyor.