Avanos Alaettin İlkokulu’nda eğitimlerini sürdüren bir grup öğrenci Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nü ziyaret ederek kurum ve çalışmaları hakkında birinci ağızdan bilgi aldılar.

İtfaiye personeli, anasınıfı ve birinci sınıf öğrencilerinin ziyaretleri sırasında onlarla yakından ilgilenerek itfaiyenin önemi ve çalışmalarını anlattı.

Öğretmenleri gözetiminde Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü hizmet binasına gelen öğrencilere eşlik eden itfaiye personeli, burada  İtfaiye Müdürlüğünün çalışmalarına ilişkin minik ziyaretçileri bilgilendirdi.

Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü çalışanları, yangın ve acil durumlarda nelerin yapılması gerektiği konusunda öğrencileri bilinçlendirerek İtfaiye ekipmanları ve işlevlerini anlattılar.

Böylece öğrencilerin küçük yaşta acil durumlara karşı farkındalık kazanmaları sağlandı.

İtfaiye montu ve şapkası giyen minik öğrenciler itfaiye araçlarına da binerek hoşça bir zaman geçirmenin keyfini yaşadılar.

Öğrenciler ziyaretin bir bölümünde aynı binada yer alan MOBESE kontrol merkezini de gezerek görevli polislerden bilgi aldılar.

Okul yönetimi ve öğretmenler ziyaretin en başından sonuna kadar kendilerine zaman ayırarak oldukça sıcak ilgi gösteren ve öğrencilerin çok yararlı bilgiler öğrenmesini sağlayan itfaiye görevlilerine teşekkür ettiler.