Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı desteği, Mevlana Uluslararası Öğrenci Derneği (MİSA) ile Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi'nin katkısıyla düzenlenen "Uluslararası Öğrenciler Akademisi Kampı" sona erdi.
MİSA Başkanı Mücahit Uludağ, Nevşehir'de düzenlenen eğitim kampsının son derece verimli geçtiğini söyledi.

Kampın, Konya'da yüksek öğrenim gören uluslararası öğrencilere yönelik düzenlediğini belirten Uludağ, "Öğrencilere 10 hafta boyunca kültürel, siyasi, kişisel gelişim, edebiyat, sanat, sinema, fotoğrafçılık gibi konularda çeşitli eğitimler aldı. Bunun yanında şehir gezileri ve çeşitli sportif faaliyetlere eğlenceli bir kamp dönemini geride bıraktık" dedi.

Uludağ, kampa Afganistan'dan Endonezya'ya, Somali'den Kosova'ya 40 ülkeden 90 öğrencinin katıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Öğrenciler, kamp kapsamında Göreme, Ihlara Vadisi ve Sultan Hanı gezilerinin yanında müze ve tarihi yerleri de ziyaret ettiler. Uluslararası öğrenciler farklı coğrafyalardan ülkemize geldikleri için ilk etapta sosyal çevre anlamında sıkıntı yaşamaktadırlar. Çevresi ile iletişim kuramayan öğrenciler eğitim hayatlarında başarılı olamadıkları gibi sosyal hayatta da yalnız kalmaktadırlar. Bu sebepten dolayı eğitim hayatını tamamlamadan ülkesine dönmek isteyen öğrenciler bulunmaktadır. Bu tür programlar ile öğrencilerin çevre ile iletişim kurmaları, sosyal hayatın içinde yer almaları, akademik ve kültürel kazanımlar elde etmelerini amaçlamaktayız."