MOTOSİKLET AMBULANS İLERİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ TAMAMLANDI

 

Antalya İlinde yapılan 112 Motosikletli Acil Sağlık Ekipleri Sempozyumu ve Eğitimi kapsamında verilen teorik ve pratik eğitimler tamamlandı.


Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’nün ev sahipliği yaptığı ve bu yıl 3.sü düzenlenen Türkiye 112 Motosikletli Acil Sağlık Ekipleri Sempozyumu ve Eğitimi kapsamında teorik ve pratik eğitimler yapıldı. 1-5 Haziran tarihleri arasında düzenlenen eğitimlere aralarında Nevşehir’in de bulunduğu 27 ilden 112 Motosikletli Acil Sağlık Ekiplerinden 96 personel katılırken, Nevşehir’i Sağlık Memuru Hasan DOĞAN temsil etti.


4 gün süren ve trafiğe kapalı Kemer Ralli ve Servis alanında gerçekleştirilen eğitim süresince motosiklet ambulans kullanan personele; Motosiklet mekaniği, araç bakımı ve temizliği, araç güvenlik sistemleri, ambulanslarda hız problemi, geçiş üstünlüğü, virajlar, sollama kuralları, trafikte özel durumlar anlatılarak, ambulansta siren kullanımı, slalom, panik frenleme, engelden kaçma ve motosiklet ambulans günlük rutin temizliği uygulamalı olarak gösterildi.


Verilen Teorik ve uygulamalı olarak iki aşamalı eğitim sayesinde Motosiklet ambulans sürücülerinin hem eksiklikleri giderildi hem de bilgilerini tazelendi.


 Motosiklet Ambulans İleri Sürüş Teknikleri Eğitiminde başarılı olan personellere sertifika verildi.