MÜFTÜ ÖZTÜRK, İMAM HATİP LİSESİ ÖĞRENCİLERİ İLE KARİYER GÜNLERİNDE BULUŞTU

Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, İmam Hatip Lisesi Müdürlüğünün hazırladığı Kariyer Günleri programına katıldı.

Müftü Öztürk, Lise Müdürü Mustafa Kılınç’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaret sonrası İmam Hatip Lisesi öğrencilerine bir konuşma yaptı. Salonunda Lise Müdürü Mustafa Kılınç’ın yanında Meslek Dersleri Öğretmenleri, Rehber Öğretmenler ve 200 civarında kız ve erkek öğrenci bulundu.

Öztürk öğrencilere, “İmam Hatipli olmak bir ayrıcalıktır” dedi.

Müftü Öztük konuşmasında; “İslam’da ilk öğretmen “Ben muallim olarak gönderildim” buyuran Hz. Muhammed (S.A.V.) dir. İlk İmam Hatip Mescidi Nebi’nin İmam-Hatibi Hz. Muhammed (S.A.V.) dir.

Allah’ın emri ve emaneti Kur’an’ı Cebrail (A.S.) den vahiy yoluyla alıp, Müslümanlara öğreten ilk Kur’an Kursu öğreticisi de Hz. Muhammed (S.A.V.) dir.

Siz de İmam Hatipli öğrenciler olarak yarının öğretmenleri, İmam-Hatipleri veya Kur’an Kursu Öğreticileri olacaksınız. Nasıl bir göreve talip olduğunuzun bilgi, bilinç ve şuurunda olduğunuzu gördüm. Hepinizi tebrik ediyorum. Sizi yetiştiren değerli Müdürünüze ve öğretmenlerinize teşekkür ediyorum. Biz de sizin gibi bir İmam Hatipli idik. Önderimiz, örneğimiz belli. O’na (S.A.V.)’e göre hareket etmeliyiz. O’na (S.A.V.)’e leke konduracak Aklın, Dinin ve toplumun hoş görmediği davranışlardan kaçınmalıyız. O’na (S.A:V.)’e göre çalışmalıyız. Zamanımızı çok iyi değerlendirmeli, gençliğimizin kıymetini bilmeli, ömrümüzün en verimli dönemini boş geçirmemeliyiz.

Unutmayın ki; siz sıradan bir öğrenci değilsiniz. Bu Millet, hatta bütün insanlık sizden çok şeyler beklemektedir” dedi.

Müftü Öztürk; “Emr-i bilmaruf ve nehyi anilmünker yaparak, ümmetin en hayırlısı olmaya namzet sizsiniz.

M.Akif’in hülyası. (Her konuda Kur’an ve Sünneti referans alan, “İşte çiğnetmedi namusunu çiğnetmeyecek” dediği) Asım’ın nesli olmaya siz namzetsiniz. Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in; Bir hayırlı iş için;

-Kim var? Denilince: Sağına soluna bakmadan,

-Ben varım! Diyecek, imanlı, inançlı ve ideal gençlik sizsiniz, siz olmalısınız.

Siz İmam Hatiplisiniz. Sizin istediğiniz her mesleği seçme ve ona yönelme elbette hakkınızdır. Ancak Hafız, sesi güzel ve hitabeti güzel, zeki olanların İlahiyat Fakültesini tercih etmesini hem arzu eder hem tavsiye ederim. Ben bu diploma ile İmam-Hatiplik yaptım, öğretmenlik yaptım, vaizlik yaptım, müdürlük yaptım, müftülük yaptım. Hepsinden çok memnun oldum, mutlu oldum. Daha ötesi İmam Hatipli olmaktan, İlahiyatçı olmaktan mutluyum, sizleri de kendi mesleğimde görmekten mutlu olurum” dedi ve öğretmenlik döneminde öğrenciler için yazdığı şiiri okudu.

Yaşantınla cemiyyete örneksin

Azminle istikbale namzetsin

Mesajınla Gönüllere Rahmetsin

Altınım, gümüşüm, incim

İmam Hatipli Öğrencim.

 

Sizin içinder bütün emekler

En güzel olmanızdır dilekler

Batıla karşı çelik bilekler

Altınım, gümüşüm, incim

İmam Hatipli Öğrencim.

 

Konuşmanın ardından Okul Müdürü Mustafa Kılınç, İl Müftüsü Yakup Öztürk’e teşekkür ederek, günün anısına Çini tabak takdim etti.