BERAT KANDİLİ MESAJI
            12 Haziran Perşembe gününü 13 Haziran Cuma’ya bağlayan gece af, merhamet ve mağfiret gecesi olan Berat Kandil’ini idrak edeceğiz.

Mübarek Üç Aylar’ın ikincisi olan Şaban Ayı’nın incisi Berat Kandili’ne kavuşmanın sevinç, mutluluk ve heyecanını yaşıyoruz.

            Bizleri yaratan, yaşatan, yetiren bitiren bu günlere getiren hususen bu senenin kandilleri Regaibin, Miracın feyiz ve bereketini, Berat’ın af, bağış ve mağfiretini lütfeden Yüce Rabbimize sayısız, sonsuz, hatsız hudutsuz hamdediyorum.

            Şaban Ayı’nın 15. Gecesi olan, Allah’ın Rahmet kapılarının açıldığı, günahkâr kullarından isteyenleri, dileyenleri, dua edenleri, tabiri caiz ise dilekçe verenleri affedeceğini müjdelediği, Dünya Semasına Rahmetiyle tecelli edip, rızık bolluğu isteyenlere bol bol rızık vereceği, hasta olup şifa isteyenlere şifa ihsan edeceği ve her ne derdi varsa isteyene, el açana, kapısını çalana istediğini vereceği, tayin ve takdir edeceği “BERAT GECESİ” biz kullar için bulunmaz bir fırsat, bulunmaz bir nimet, bulunmaz bir rahmettir.

            Bundan dolayı bu geceyi çok iyi değerlendirmeliyiz. Gündüzünü saim, gecesini kaim ve uyanık geçirmeliyiz. Hele hele gaflet içinde, malayani ile oyalanmadan, camilere koşarak, sohbetleri dinleyerek, Namazları kılarak, Kur’an okuyarak veya dinleyerek, dualar yaparak, yapılan dualara iştirak ederek, kendi başımıza kaldığımız zaman da kaza namazları kılarak, tevbe ve istiğfar ederek, zikrederek ve şükrederek geçirmeliyiz.

            Nefis muhasebesini yapıp varsa kötü alışkanlıklarımızdan uzaklaşmak için, yoksa ilim, iman ve amelimizi artırmak ve ahlakımızın güzelleşmesi için yeni bir karar alarak geceyi geçirip, on bir ayın sultanı Ramazan-ı şerife hazırlıklı olarak yürümeliyiz.

            Ayrıca kandiller vesilesiyle büyüklerimizi, akrabalarımızı, eş ve dostlarımızı ziyaret etmeli, aramalı, sormalı, tebrikleşmeli, hediyeleşmeli, küçükleri sevindirmeli böylelikle birlik ve beraberliğimizi, sevgi ve kardeşliğimizi pekiştirmeliyiz.          

            Bu duygu ve düşüncelerle tüm din kardeşlerimizin ve Nevşehirli hemşehrilerimizin kandilini tebrik ediyor, İslam âleminin huzur ve mutluluğuna, insanlığın da hidayet ve kurtuluşuna vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.

                                                                                 

                                                                                                             Yakup ÖZTÜRK

                                                                                                            Nevşehir İl Müftüsü