Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Nevşehir Şube Başkanı Abdurrahim Doğru, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öğrenci konseyi açıklamasına ve bahar şenlikleri ne cevaben yaptığı yazılı açıklamasında : "- Muhatabımız üniversite yönetimidir,Öğrenci konseyi değildir." dedi...

Muhatabımız üniversite yönetimidir,Öğrenci konseyi değildir.
Kıymetli basın mensupları ve değerli halkımız!
Daha önceki açıklamalarımızda Gerekenlerin en asgarisini söyledik. Açıklamalarımızın arkasındayız. Öğrenci konseyi bizim muhatabımız değildir ve olamazda. Bahar şenliklerinin kararını alan kim yada kimler ise sorumlulukları gereği kamuoyundan özür dilemeye davet ediyoruz.
Kamuoyu önünde şu sorulara cevap vermelerini bekliyoruz
1-Bahar şenliklerinde ki halkın önüne çıkartılan şarkıcıların, medyaya yansıyan ve sahnedeki hangi halleri milli ve manevi değerlerimize uygundur, merak ediyoruz. Basına yansıdığı üzere bir kısım sanatçılar aşırı alkol aldığından dolayı şarkı söylerken ayakta durmakta bile zorlanıyorlardı. Katılımcıların çoğu buna şahit olmuşlar 
2- 27 mayıs günü akşamındaki konser saat 02:30'a kadar sürmüş, yüksek ses ve gürültüden dolayı etrafta oturan halkın çoğu rahatsız olmuş ve defalarca 155' ve 181' nolu telefonlara ihbarda bulunmuşlar. bunun telefon ve video kayıtları bizdedir. Buna kim hangi gerekçe ile izin verebiliyor merak ediyoruz. sorumsuz davranışları ile verilen aşırı rahatsızlıktan dolayı dahli olanları istifaya davet ediyoruz.
3-Bahar Şenliklerine ne kadar mali bütçe ayrılmış, bu para ile kaç fakir öğrencinin barınma,burs ve yemek ihtiyacı giderilebilirdi.? 
4-Bahsi geçen tüm belgelerimiz doğrudur mahkemede rahatlıkla ispat edebilir durumdayız
5-Üniversitelerin Asli Görevi ilk önce kendi şehirlerinin milli ve manevi değerleri esas alınarak tarım,sanayi,enerji,turizm vb ile ilgili sorunlarına çözüm bulup; gerektiğinde kamuoyu ile paylaşmaktır.
6-Milli ve manevi değerlerimize bağlı nesil yetiştiriyoruz iddiasında bulananları,üniversiteye yakın yerleşim yerindeki Alkollü satış yapan yerlerin sayısına ve satış rakamlarına bakmaya davet ediyoruz.
Abdurahim Doğru AGD Nevşehir şube Başkanı