Nevşehir Vali Yardımcısı Mustafa Atsız ın ifadesi alındı...

BBP Kurucusu ve Merhum Lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili Kahramanmaraş'ta açılan dava kapsamında, Kayseri'de 4 kamu görevlisinin tanık olarak ifadelerine başvuruldu.
25 Mart 2009'da meydana gelen helikopter kazasının ardından çok farklı iddialar gündeme gelmişti. Kazanın ardından Kayseri'den kamuoyuna duyurulan "Muhsin Yazıcıoğlu'nun ayağı ve kaburgası kırık, hastaneye kaldırılıyor" açıklamaları, olayla ilgili kuşkuları güçlendirmişti. Bu bilgiyi Kayseri'deki yetkililere ilettiği öne sürülen dönemin Kahramanmaraş İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Dursun Özmen hakkında geçtiğimiz günlerde, Kahramanmaraş 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde 'görevi kötüye kullanmak' suçlamasıyla dava açıldı. Dava kapsamında Kayseri'de bugün 9. Sulh Ceza Mahkemesi'nde 4 kişinin talimatla tanık olarak ifadeleri alındı. Dönemin Kayseri İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olan Nevşehir Vali Yardımcısı Mustafa Atsız, Sağlık Müdürü Ahmet Öksüzkaya, Anadolu Ajansı Bölge Müdürü İsmail İçer ve dönemin Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Ali Orhan Dinç, 9. Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkarak ifade verdi.

Tanıklara, Dursun Özmen ile irtibatlı olup olmadıkları ve o gün Türkiye kamuoyuna yansıyan "Muhsin Yazıcıoğlu'nun ayağı ve kaburgası kırık, hastaneye kaldırılıyor" bilgisinin alınıp alınmadığı soruldu. İfadesine başvurulan Vali Yardımcısı Mustafa Atsız, "Muhsin Yazıcıoğlu'nun yaşadığı bilgisi, o sırada makamda bulunduğum eski valimiz Mevlüt Bilici'ye dönemin Emniyet Müdürü Orhan Özdemir ile Jandarma Bölge Komutanlığı'ndaki bir üst düzey yetkiliden geldi. Onlar da bu bilgiyi Kahramanmaraş'tan aldıklarını teyit ettiler. Bildiklerim bundan ibarettir" dedi.

Diğer tanıklar da benzer ifadelerde bulundu.


Mustafa ATSIZ
   Vali Yardımcısı

    1969 yılında Kayseri’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kayseri’de tamamladı.1987 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ni kazandı. 1991 yılında Çorlu Hava Meydan Komutanlığı’nda Hava Ulaştırma Asteğmen olarak vatani görevini tamamladı. Sırasıyla Erzurum Kaymakam adaylığı, Nevşehir Gülşehir Kaymakam vekilliği, Kastamonu Hanönü ilçesi Kaymakamlığı, Erzincan Kemah Kaymakamlığı, Sivas Divriği Kaymakamlığı ve Amasya Taşova Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. Görevleri süresince ‘Afet Yönetimi’, ‘İnsan Hakları’, ‘Yerel Yönetimler’ ve ‘Kriz Yönetimi’ gibi çeşitli kurs ve seminerlere katılarak sertifika aldı. İçişleri Bakanlığı tarafından inceleme ve araştırmalarda bulunmak, İngilizce dil eğitimi yapmak üzere 1995 yılında 8 ay süreyle İngiltere’ye gönderildi. 01.09.2005 tarihinde Kayseri İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevine atanan Mustafa Atsız, 8 yıl bu görevde kaldı. 6 ay Osmaniye Vali Yardımcılığından sonra 12.08.2013 tarihinde Nevşehir Vali Yardımcılığı görevine başlayan Mustafa Atsız evli ve 2 çocuk babası olup, iyi derecede İngilizce bilmektedir..