19 Ekim 2015 tarihli ve 29507 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2015/11 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile 19 EKİM tarihinin "Muhtarlar Günü" olarak belirlenmesi nedeniyle 19 Ekim 2017 Perşembe günü, Valilik önünde tören düzenlendi.

Muhtarlar Dernek Başkanı ALTINŞIK´ın, Valilik önönde Atatürk Anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ardından İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Muhtarlar Dernek Başkanı ALTINIŞIK, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında; “bugünün muhtarlar günü olarak ilan edilmesinde emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’a, hükümetimize, gazi meclisimize ve yine genelgenin yayımlanmasında emeği geçen Türkiye Muhtarlar Konfederasyonumuza şükranlarımı sunuyorum.”dedi.


Törenin ardından Muhtarlar Dernek Başkanı Hüseyin ALTINIŞIK ve muhtarlardan oluşan heyetle Nevşehir'de ki tüm köy ve mahalle muhtarlarının katılımlarında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Tafana sosyal tesislerinde öğle yemeği düzenlendi. Yemeğe Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Yüksel Yiğit, Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Kaymakamlar, Belediye Başkanları katıldı.