62 sektör, sıkıntılarını ve beklentilerini hükümetle paylaşmak için yarın TOBB’da buluşuyor...
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesindeki sektör meclisleri, 4 Mart'ta Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve ilgili bakanların katılımıyla düzenlenecek 7. Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası için ön hazırlık toplantılarını tamamladı.

62 ana sektörün temsilcileri sorunlarını ve beklentilerini, TOBB’un organizasyonunda, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu,Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Fahri Işık, 
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz’a anlatma fırsatı bulacak....

Musa Ertaş 7. Türkiye Sektörel Ekonomi Şurasında Konuşacak...

Sektörel konularda sorunların giderilmesi ve atılım sağlanması amacıyla kurulan TOBB Sektör Meclisleri kapsamında 'Toprak Sanayi Ürünleri' Meclisinin Başkan Yarımcılığını yürüten Blokbims A.Ş. yönetim kurulu başkanı Sayın Musa ERTAŞ,yarın düzenlenecek olan 
6. Türkiye Sektörel Ekonomi Şurasına katılmak üzere Ankara ya gitti.

Toprak Sanayicileri Meclisi Meclis Başkan yardımcısı ve Blokbims A.Ş. yönetim kurulu başkanı Sayın Musa ERTAŞ, Yarın TOBB Merkez Bina’da yapılacak olan 7. Türkiye Sektörel Ekonomi Şurasında Toprak sanayi meclisi adına sektörün sorunlarını TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Bakanlarına sunumla anlatacak.


  TOBB bünyesindeki tüm Sektör Meclislerinde, sektöre yön veren tüm kuruluşların temsilcilerinin yanı sıra akademik ve uzman danışmanlar da yer almaktadır.

ERTAŞ GRUP


ERTAŞ GRUP YÖNETİM Kurulu Başkanı Musa ERTAŞ 1979 yılında ticarete mobilyacılık ile başlamıştır, 1982 de oto alım-satımı, 1986 da ise Göre kasabasında 1.ci Akaryakıt istasyonunu açmıştır.

Akaryakıt istasyonu Petrol Ofisi bayiliğini alarak girdiği ticari büyümeye paralel olarak aynı yıl, Metaş Madencilik İşletmesini açarak pomza taşı madenciliği sektörüne adımını atmıştır. 1993 yılında ticari faaliyetine Nakliye filosu kurarak müşterilerine hizmeti daha hızlı hale getirmiştir. 1999 yılında 2. Akaryakıt istasyonunu Moil bayiliğini alarak faaliyete geçirmiştir. 2002 yılında ISIBİMS'i satın alarak hafif yapı bloğu üretimi işine girmiş, firma ismini BlokBims A.Ş. olarak değiştirerek bu günlerin temelini atmıştır.

  2007 yılında BlokBims A.Ş. asıl büyüme atılımları gerçekleştirerek, Almanya ve dünyanın en yüksek teknolojik maden makinaları üreten Allmineral GmbH firması ile uzun bir görüşme maratonundan sonra dünyanın en büyük ve en ileri teknolojisine sahip Alman markalı Pomza Yıkama ve Eleme tesisinin makinalarını ithal ederek kurmuş ve 2008 Eylül ayında hizmete sokmuştur. Hali hazırda fabrika alanın da iki Alman Masa markalı ve bir yerli üretim markalı üç ayrı bims üretim tesisi bulunmaktadır. Bu gün dünyanın en büyük ve en kaliteli Bimsblok ürütemini yapan firması konumuna gelmiştir. Yine aynı yıl içinde Alman Hart Keramik GmbH şirketiyle yaklaşık 1 yıl süren kuruluş çalışmaları ile % 50 Alman ve % 50 Türk ortaklıklı Ertaş – Hart Baca Sistemleri A.Ş. kurulmuştur. Böylece yüksek Alman teknolojili Seramik Baca sistemlerinin üretimi ve satışına başlamıştır. Yine 2007 yılında yurtdışı pazarlara açılmak için Dış Ticaret Departmanı kurularak hem Bimsblok ürünleri, hem de pomza taşı dünya pazarlarında aranan ve kalitesi ile büyük rağbet gören konuma gelmiştir. Yurtdışında Amerika, Norveç ve Suudi Arabistan'da ülke distribütörleri bulunmakta ve toplamda 41 ülkeye mallarını ihraç etmektedir. Sektöründe daima ilklerin başında olan Musa Ertaş, sivil toplum kuruluşlar ve meslek odalarında; TOBB (Türkiye Odalar Borsalar Birliği,Toprak Sanayi Ürünleri Meclisi Başkan Yardımcısı), PÜİS (Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası – Disiplin Kurulu Raportörü ), BİMSADER (Bims Sanayileri Derneği Kurucu üyesi ) Kurucu üye ve başkanlığını yapan ,Nevşehir ilimizde 4 kez yılın en BAŞARILI İŞADAMI ödülüne layık görülen, Nevşehirde en çok işçi istihdam eden Musa Ertaş, halen Ertaş Grup bünyesindeki Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini,  yönetim kurulu üyesi oğulları Hüseyin ERTAŞ, Ahmet ERTAŞ ve Mustafa ERTAŞ ile yürütmektedir. Bir aile şirketi olan ERTAŞ GRUP Nevşehir ve Türkiye ekonomisine katkıda bulunmak için 7 gün 24 saat görevini sürdürmektedir.