Ertaş’tan 24 Temmuz Kutlaması

Ertaş Grup Yön. Krl. Bşk. Sayın Musa ERTAŞ, basında sansürün kaldırılışının 106. yıl dönümünün kutlandığı 24 Temmuz’un, Türk basını için önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

Basının özgür ve tarafsız olmadığı ülkelerde demokrasi ve insan haklarından söz edilemeyeceğini ifade eden Ertaş, şunları kaydetti:

“Basının özgür konumunu gölgeleyen ve basını temel işlevinden uzaklaştıran sansür, halkın çıkarlarının savunulmasının ve özgür düşüncenin gelişmesinin önündeki en büyük engeldir. Bir asrı geçen zamana rağmen artık medyada sansür tartışılmamalıdır. Demokrasinin iyi işlediği ülkelerde sansür kalmamıştır. Çağdaşlaşan, AB’ye girme yolunda büyük mesafeler kateden Türkiye’de basın çalışanlarının koşullarını iyileştirecek, editoryal bağımsızlığını sağlayacak, sendikal haklara kavuşturacak, yasalar bir an önce çıkarılmalıdır. Basın çalışanlarının can güvenliği, iş ve çalışma güvenliği sağlanmalı ve çalışanlar arasındaki gelir dengesizliği giderilmelidir. Basınımızın sorumlulukları, sorunlarının hep önünde olmuştur, olmaya da devam edecektir.”

 

                                                                                                               Musa ERTAŞ

                                                                                ERTAŞ GRUP Yönetim Kurulu Başkanı