MÜSİAD’ın Nevşehir Şubesi’nin açılışı nedeniyle Nevşehir’de bulunan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, bazı MÜSİAD yöneticilerinin yanı sıra, MÜSİAD Nevşehir Şube Başkanı Halil Uluer’in de aralarında bulunduğu heyet ile birlikte Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’i ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, gerçekte MÜSİAD’ ın Nevşehir’de bir şube olarak yer almasının gecikmişte olsa güzel bir gelişme olduğunu ifade etti. Ünver, ticaretteki hareketliliğinin yanı sıra turizmde gerek ulusal ve gerekse uluslararasında taşıdığı değer itibariyle Nevşehir’in potansiyelinin oldukça yüksek bir şehir konumunda bulunduğunu vurgulayan Ünver, MÜSİAD ’ın Nevşehir’in kalkınma ve gelişme sürecinde önemli katkılar sağlayacağına inandığını belirtti.  Ünver “Nevşehir’in şu an içerisinde bulunduğu konuma uygun normların daha da üzerinde olduğuna inanıyorum. Yani Nevşehir göründüğü kilo içerisinde değil, gerçekte daha da ağır basan bir görünüm içerisinde yer almaktadır. Nevşehir’in insanları ve işadamları da  Orta Anadolu kültürü içerisinde harmanlanmış liyakatli bir değer içerisindeler. Nevşehir gerçekte olması gereken yerin daha da üzerinde. Yine bu şehir son 10 yıllık içerisinde  başta hükümetimiz olmak üzere milletvekillerimizin ve belediyemizin de çalışmaları ile 1 milyar 500 milyon TL’lik dev yatırım hareketliliğine sahne olmuş bir şehir. Nevşehir Belediyesi’nin de bu konumda ulusal ve uluslararası düzeyde birçok yerel yönetim kuruluşu ile ilişkileri üst düzeyde. Turizm alanında artık tüm dünya deniz, kum güneş üçleminin dışında kültürel turizm yönünde önemli gelişmeler içerisinde yer alıyor. Bu noktada Kapadokya gibi vazgeçilmez bir büyük potansiyeli ilimizde bulunduruyoruz, çünkü tüm dünyada 2. Bir Kapadokya yok.Tüm bunları bir araya topladığımızda Nevşehir’in sahip olduğu değerler ortaya çıkıyor. Belediye olarak TOKİ ile işbirliği içerisinde ortaya koyduğumuz Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında dünyanın en büyük yeraltı kentinin varlığını ortaya çıkardık. Yeraltı tomografilerini bilimsel olarak gerçekleştirdik. En kısa sürede de bu alanın turizme kazandırılmasına yönelik çalışmalara hızlılık kazandıracağız” dedi.

Ticaretteki dinamik gücün oldukça farklı bir konumda ortaya konulduğu Nevşehir’de, Pazar geleneğinin halen canlı olarak tutulduğu ender yerleşimlerden biri olduğuna dikkat çeken Ünver “Nevşehir’de her geçit gelir grubuna mensup insanlarımız, yıllardan beri alışveriş kültürünü canlı bir şekilmde devam ettirirler. Zengini de normal gelirlisi de her Pazar mutlaka Pazar alışverişini kendisi yapar. Bu bizde bir gelenektir. Çünkü Nevşehir ismini Padişah fermanı ile aldığı gibi, padişah fermanı ile kurulmuş bir pazaryerine sahiptir. Tarihten gelen bu köklü geleneğin etkin şekilde ortaya konabilmesi adına da Nevşehir Belediyesi olarak Türkiye’de örneği olmayan bir Pazaryerini halmızın hizmetine sunduk ve UNESCO’ya başvuruda bulunarak Somut Olmayan Kültürel Miras Listesine Nevşehir Pazaryerinin de alınması yönünde başvurumuzu yaptık. “diye konuştu.

Ünver, MÜSİAD’ın Nevşehir Şubesi’nin de hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak,MÜSİAD yöneticilerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak’ da ,24 yıl önce kurulan MÜSİAD’ ın irili ufaklı dalgalanmalara karşın dik durarak bugünlere kadar geldiğini belirtti. Önceleri 1000 civarındaki üyelerinin bulunmalarına karşın bu dik duruşlarıyla ve istikrarlı hedefleri ile bu sayıyı bugünlerde 7500 ler seviyesine ulaştırdıklarını belirten Olpak şöyle konuştu; “ Bizim için işletmecilerin kar-zarar cetvelleri  ve işletme bilançoları asla önemli değil. Biz sadece sanayici ve işadamlarının itibarlarını temel bir belirleme noktası olarak değerlendiriyoruz. Nevşehir’de Şube açmamakla oldukça geciktiğimizin farkındayız. İnşallah MÜSİAD olarak ülke genelinde olduğu gibi Nevşehir’de de önemli çalışmalarla büyüme ve gelişme yönünde gayretlerimiz olacaktır ”dedi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver daha sonra ziyaretin anısına Avanos toprağından yapılmış bir Anfora’yı MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak’a takdim ederken, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak’da Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’e, ağaçlandırma çalışmalarında Nevşehir Belediyesi adına 20 fidan diktiklerini belirten belge ile MÜSİAD’ın çeşitli yayınlarını hediye etti.