NEVŞEHİR(MHA) Müslüman ülkelerin artık bir araya gelip İslam birliğini, kendi para birimini belirlemesinin kaçınılmaz olduğunu söyleyen Şuurlu Öğretmenler Derneği Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Aydemir, Müslümanların artık eziklik psikolojisinden kurtularak kendi tarihine, kendi değerlerine sahip çıkması gerektiğine işaret etti.

Günümüz gençliğinin içerisinde bulunduğu yaşam biçiminden kurtarılması gerektiğine de dikkat çeken Şuurlu Öğretmenler Derneği Şube Başkanı Aydemir, “Dünyada olan bitenlere şöyle bir baktığınızda Müslümanların artık kendi güçlerinin farkına varması gerektiğini düşünüyorum. Eziklik Psikolojisinden kurtulup bir an önce İslam ordusunu kurmaları gerekiyor. Bir an önce kendi para birimini oluşturmaları gerekiyor. Bizi biz yapan değerlere Kuranı Kerimin gösterdiği ışıkla beraber sahip çıkmamız gerekiyor. O zaman şanlı, şerefli tarihimizdeki yerimize yeniden geleceğiz. Alparslan Malazgirt’te büyük bir zafer kazandı. 50

bin kişilik ordusuna karşın Haçlı ordusu 250 bin kişi idi. O zafer nasıl kazanıldı. Alparslan ve askerlerinin iman gücüyle kazanılmış bu zafer. Çanakkale’yi anlatıyoruz. Neydi o zaferin altındaki neden?. Bugün doğuyu, batıyı tartışıyoruz. Türk, Kürt meselesini tartışıyoruz. Bizi yıllar boyu bir arada tutan değerlerimiz var. İslam kardeşliğimiz var. Allahın birliğini, dirliğini bu gençliğe öğretmezsen günümüz gençliğinden bir şey bekleyemezsin. Çocuklarımıza güzel örnekleri göstermemiz lazım. Televizyonlardaki dizilere bir bakın. Çoğunda gençlerimize ve çocuklarımıza kötü örnekler aşılanıyor. Bunların tekrar gözden geçirilerek yayından kaldırılması lazım. Çocuklarımıza ve gençlerimize rol model insanları örnek göstermeliyiz” dedi.