Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödül Töreni, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün evsahipliğinde Çankaya Köşkü'nde bu sabah saat:11:00 de gerçekleştirildi. Törene Cumhurbaşkanı Gül'ün yanısıra, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik katıldı. Nevşehir ve bölgesinden sadece Gülşehir'in başarılı Belediye Başkanı Sayın Mustafa Dursun yer aldı.Dursun ön sıralarda THM nin sevilen Sanatçısı Yavuz Bingöl ün hemen arkasındaki koltuğunda yer aldı...

Kendisiyle telefonla görüştüğümüz Gülşehir Belediye Başkanı Mustafa Dursun İlimiz ve Gülşehir ilçemizi böylesine özel ve anlamlı bir günde temsil ediyor olma şerefini yaşadığım için çok mutluyum.Ödül töreni münasebetiyle görüşme şansı bulduğumuz Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül den hemşehrilerime bol bol selam ve sevgilerini gönderiyorum dedi.

Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Gül, bir ülkede düşünce özgürlüğünün, fikir özgürlüğünün, siyasi düşüncelerin serbestçe konuşula bildiği arkasında şiddetin olmadığı, her türlü fikrin rahatlıkla tartışıla bildiği bir ortamda sanatın ve kültürün gelişebildiğini söyledi. Türkiye’nin artık bu noktalara geldiğini dile getiren Gül, “İnanıyorum ki bunların hepsi gerçekleşecektir” dedi.

2013 Yılı Cumhurbaşkanlığı Kültür Ve Sanat Büyük Ödülüne layık görülen kişi ve kurumlar;
İslam, bilim ve teknoloji tarihi alanında yaptığı çalışmaları için Prof. Fuat Sezgin, Klasik büyüme ve kalkınma teori ve modellerine farklı bir perspektifle yaklaşımı nedeniyle Sosyal Bilimler dalında Prof. Daron Acemoğlu, Türk edebiyatının geniş kitlelerce benimsenmesine ve toplumda kültür tarihine yönelik ilginin oluşmasına sağladığı katkılar için Edebiyat dalında Prof. İskender Pala, 'Batıya Akan Nehir' belgeseli ile insanlık tarihinin doğudan batıya yürüyüşünü güçlü bir görsellik ve zengin bir anlatımla aktarmadaki başarısı ve bu doğrultuda medeniyetler arası uzlaşıya getirdiği bakış açısı için belgesel dalında Prof. Bekir Karlığa'ya, doğal ve kültürel çevre konuları ile kentlerdeki kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılmasında gösterdiği yoğun çabalar ve kent kültürü alanındaki toplumsal farkındalığın artmasında sergilediği başarılı çalışmaları ile Kültür ve Sanat Kurumu olarak Tarihi Kentler Birliği'ne, müziği, yorumu ve söylemiyle farklı görüşlerden çok sayıda insanı biraraya getirdiği gerekçesiyle müzik alanında Ahmet Kaya'ya ödül verildi.