Afyonkarahisarlı başarılı Yönetmen Mustafa ERSÖZ, Eşekli Kütüphaneci Mustafa Güzelgöz'ü anlatan kısa filmi büyük ilgi görüyor.  Filmin yönetmeni Mustafa Ersöz:  “Bu yaşanmış hikaye benim yaşam felsefeme dönüşmüştür. Fotoğraf stüdyosu işlettiğim dönemde stüdyoma kütüphane kurdum ve ücretsiz olarak halka kitap verdim. Bununla birlikte senaryosunu yazmaya başladım . Gençlik merkezinde kısa film ekibi kurdum . İlk yılımda 2090 adlı çevreci bir bilim kurgu filmi çektim. 2. filmim olarak da, Eşekli Kütüphaneci'yi çekmeye karar verdim dedi.

Yönetmen Ersöz, Bu filmdeki ilk hedefimiz “eşekli kütüphaneciyi” hem Türkiye'de hem de yurt dışında ismini duyurabilmek , farkındalık oluşturabilmek. Bu filmden sonra ki hedefimiz ise uzun metrajını çekip izleyici önüne çıkabilmek.” 
Afyonkarahisarlı başarılı Yönetmen Mustafa ERSÖZ, Eşekli Kütüphaneci Mustafa Güzelgöz için hazırladığı o kısa filmini gelin birlikte izleyelim.

FİLME KONU OLAN KÜTÜPHANECİ KİM?
Eşekli Kütüphaneci Ürgüp'te yaşamış halk kahramanıdır. 1040'lı - 50'li yıllarda dönemin büyük takımı Vefa Sporda kalecilik yapmıştır. 2. Dünya savaşı zamanı 3 yıl askerlik yapmıştır. Askerliğinden sonra memleketi Ürgüp'e gelmiş burada çocuklara gönüllü olarak futbol ve diğer spor dallarında eğitmenlik yapmaya başlamıştır. Fakat İstanbul'a dönmesi gerekmektedir. Dönemin Ürgüp kaymakamı Mustafa Güzelgözü keşfeder. Burada spor faaliyetlerini ilerletmesini ister. Maddi sıkıntı çekmemesi için kütüphane memurluğu ayarlar.
Mustafa göreve başladığında kütüphane nem, rutubet, toz içindedir. Kendinden önce ki memur klasik memur zihniyetiyle maaşını alıp yan gelip yatmıştır. Mustafa kütüphaneyi temizler, kitaplar eksiktir kitap temin eder. Zaman ilerler kütüphaneye gelen giden yoktur. Mustafa kütüphanenin kadrosuna eşek alır. Yem, su, bakım ücreti kaymakamlığa aittir. Mustafa ''madem halk kitap almaya gelmiyor ben halkın ayağına giderim'' diyerek halka kitap taşır.