Yakın tarihimizde Abdullah Çatlı,Muhsin Yazıcıoğlu,Turgut Özal gibi değerlerin vefatlarında yatan büyük sırlar ve şüpheler...Geçmişte Cumhuriyetin kuruluşundaki yaşanılan acı gerçekler ...Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy un vefatı neden resmi bir törenle yapılmadı.Cenazeye neden Mustafa Kemal ve İnönü katılmadı? Fikriye hanım nasıl öldü?Öldürüldümü? gibi gizli kalan gerçekler şimdi Türkiye cumhuriyeti her vatandaşın bilmesi gereken gerçekler...

Çok şükür günümüzde bu bağlamda bir çok tarihi konular deşifre edilmeye başlandı.
Bilmediklerimiz ve öğrendiklerimizle artık Tarihin yeniden doğrusu ile öğretilmesi gerekmezmi sizede...

Mesela Atatürk ün 7 yaşında Kuran ı Kerim öğrenip 8 yaşında hafız olduğunu kim biliyor.Neden saklandı....İşte bu soru işaretleri ile birlikte Hacı Bektaşi Velinin bir sözünü sizlerle FİB Haber okurlarıyla paylaşmak istiyoruz:Araştırma açık bir sınavdır! Araştırmalı doğruları öğrenmeliyiz.Hiç bir ön yargı olmadan.Bu haseple en büyük zaafiytimiz olan kitap okuma konusunda aile eş dost iş her mecliste bol bol okumalı okutmalı öğrenmeliyiz.
Hayatta eleştirilmeyecek hiç bir insan yoktur.Ve insan hatası günahı sevabı olmuştur olacaktır.
İşte bir anektod:

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş’ın Milli Kahramanlar programlarında cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk hakkında anlattığı doğrular hepimizde büyük bir çığır açtı.

Birilerinin dinsiz diyerek milletin gönlünden soğutulmaya çalışılan Atatürk, meğer dindar, İslam’a, Kur’an’a, Hz. Peygamber’e (SAV), Ehl-i Beyt’e, Müslümanlara saygılı, değer veren, 8 yaşında hafız olmuş, birçok yerde hutbeler vermiş ve zikrullah halakalarına katılmış Müslüman bir lidermiş.

Bu gerçeği gözler önüne serip, birilerinin küresel oyununu bozduğu için Türk milletinin Prof. Dr. Haydar Baş’a ayrıca bir şükran borcu var.

Şimdi batılıların ve yandaşlarının alavere dalavere ile gözümüze taktığı gözlüğü çıkartıp atalım ve Sayın Baş’ın gözümüze taktığı gözlükle Atatürk’e bir kez daha bakalım.

Zor olan, perde kalktıktan sonra gerçekleri görmek değil, Prof. Dr. Haydar Baş’ın yaptığını yapmak, onlarca yıldır kapalı olan perdeleri açmak, yiğidin hakkını yiğide vermektir.

Atatürk İslam hakkında şunları söylüyor:

“Türk milleti daha dindar olmalıdır, yani bütün sadeliği ile dindar olmalıdır demek istiyorum. Dinime, bizzat hakikate nasıl inanıyorsam, buna da öyle inanıyorum. (Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri, III, s. 70.)