30 Mart 2014 tarihinde yapılan mahalli idareler yerel seçimlerinin ardından Ürgüp Belediyesi tarafından Ürgüp’ün büyümesine ve nüfusuna paralel olarak kadroda güçlendirme ve ekip çalışmaları devam ediyor. Son olarak Ürgüp Belediye Başkan Yardımcılığına Mustafa Kılıç atanarak görevine başladı.

5393 sayılı Belediye Kanununu "Norm kadro ve personel istihdamı" başlıklı 49 uncu maddesinin 7. fıkrasına göre Ürgüp belediye başkanı Fahri Yıldız tarafından, emekli idareci olan Mustafa Kılıç, Ürgüp Belediye Başkan yardımcısı olarak atandı.

1886 tarihinde kurulan Ürgüp Belediyesi tarihinin ilk Belediye Başkan Yardımcılığı ünvanını Mustafa Kılıç almış oldu. 

Son yerel seçimlerde AKPARTİ’DEN Ürgüp Belediye Meclis Üyesi olarak seçilen Mustafa Kılıç, 20 yıldır tanıdığı Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız’ın yükünü bir nebze olsun azaltmak için görevi kabul ettiğini belirterek, kendisine verilen yetkiyi Ürgüp için en iyi şekilde kullanacağını, zaten bir noktaya gelmiş Ürgüp Belediyesini dahada güçlendirmek için elinden geleceğini yapacağını ifade etti.

MUSTAFA KILIÇ KİMDİR?

1967 yılında Ürgüp’te doğan Mustafa Kılıç, Ürgüp’ün çeşitli okullarında öğretmenlik ve idarecilik yapmıştır.

2013 yılında Ortahisar Ortaokulu Müdürlüğü görevindeyken emekli olarak 30 mart 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’den Belediye Meclis üyeliğine seçilmiştir.

20 Mayıs 2014 tarihinde de Başkan Yardımcılığı görevine atanmıştır.

Başkan Yardımcısı Mustafa KILIÇ, evli ve 2 çocuk babasıdır.

 www.fibhaber.com olarak Mustafa Kılıç’a yeni görevinde başarılar diliyoruz.