Müze İle Kütüphane de Olmasa

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in bir zamanlar kültür, sanat, eğitim ve sosyal etkinlik merkezi konumundaki Kültür Müdürlüğüne ait merkezde artık bu etkinliklerin hiç biri yapılmıyor, yapılamıyor.

İl de birkaç yıl öncesine kadar hemen hemen bütün etkinliklerin ana merkezi durumundaki il kültür ve Turizm Müdürlüğüne ait bina da tam bir içerik çürümesi yaşanıyor. Kültür merkezi içerisinde yer alan Kütüphane dışında ne müze müdürlüğünde o eski canlılık, ne de güzel sanatlar galerisinde tek bir etkinliğin bulunmaması dikkatleri çekiyor.

Gelişen ve değişen teknolojiye, değişime ayak uyduramayan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün en gözde geri kalmışlık eseri olarak göze çarpan Kültür merkezinde müze müdürlüğünde bulunan binlerce tarihi eserin tanıtılması ve müzenin ilgi görmesi aşamasında tek bir etkinlik yok.

Öte yandan ilimizin bir zamanlar sanat merkezi halindeki güzel sanatkarlar merkezinde ise değim yerinde ise sinekler uçuyor. Bırakın tek bir sergi bile düzenlenmesini, merkezin güzel sanatlar müdürlüğünün galerisi adeta toz bağlamış durumda.