Kısıtlı imkânlar, uzaklık gibi nedenlerle müzeye gelemeyen öğrencilere ulaşmak amacı ile Rahmi M. Koç Müzesi’nin 2003 yılından bu yana sürdürdüğü gezici müze geleneği bu yıl da devam ediyor. Bu seneki yolculuğuna Artvin’den başlayan Müzebüs, 17 Mart ’tan itibaren Nevşehir'de öğrencilerle buluşacak.

 

17 Mart’ta Gülşehir-Ovaören İlköğretim Okulu ile başlayacak Müzebüs ziyaretleri sırasıyla Gülşehir ilçesi Terlemez İlkokulu (18 Mart), Merkez Atatürk Ortaokulu (19 Mart), Derinkuyu ilçesi Doğala İlkokulu (20 Mart) ve yine Derinkuyu ilçesindeki Til İlkokulunu (21 Mart) ziyaret edecek.

 

Müze görmeyen çocuk kalmayacak

“Yola çıktığı günden bu yana 1475 okulda ve 282 bin 538 öğrenciye ulaşan gezici müze, bu yıl da 27 ilde 130 okul ve 30 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.”

 

Eğitim-öğretim yılı boyunca yaz kış, köy kasaba demeden tüm Türkiye’yi gezen  Müzebüs’te ulaşım, iletişim, kuvvet-hareket ve çevre bilinciyle ilgili teknolojik gelişimi gösteren 70 obje sergileniyor. Bu objeler arasında buhar makinesi, kronometre, radyometre, telgraf, gramofon, güneş saati, güneş pilli araba vb. bulunuyor. Müzebüs’ün ziyaret rotasında yer alan okullar milli eğitim müdürlükleri ile irtibata geçilerek belirleniyor. Müzebüs’ün zor koşullar altında en ücra noktalara dahi ulaştığını vurgulayan Rahmi M. Koç Müzesi Eğitim Uzmanı Rafet Özgün GÖK, “Öğrencilerin isteklerine ve hayallerine kulak veriyoruz. Derslerde gördükleri konuları gözlerinde canlandırabilmeleri güç olabiliyor. Objeleri birebir gördüklerinde ise hem derslerini hem de hayatı çok daha iyi kavrayabiliyorlar” şeklinde konuştu.

19 Mart günü Merkez Atatürk Ortaokulu’ nda yaklaşık 500 çocuk katıldığı etkinlik çocuklara geçmişten bu yana kullanılan araçlar hakkında bilgiler verildi.

 

Serdar Kuzugüden

NEVŞEHİR HANİFE-TEVFİK AKTEKİN ÖĞRENİM BİRİMİ

Birim Sorumlusu

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı