Türkiye Gençlik Vaktı Tugva Nevşehir Teşkilat Başkanı Mehmet Berat Tural,  ODTÜ’de namaz kılan öğrencilere yönelik yapılan saldırıya tepki göstererek, “bu memlekette ezana ve namaza el uzatanlara “gâvur” denir. Yani; Bu memlekete ve memleketin çocuklarına gâvurluk yapamazsınız” dedi. 


Türkiye Gençlik Vaktı Tugva Nevşehir Teşkilatından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Biz Türkiye gençlik vakfı Nevşehir şubesi olarak hayra anahtar şerre kilit olma zorunluluğundan ve kardeşlik hukukuna sahip çıkma gerekliliğinden yola çıkarak öncelikle ODTÜ ve artarak devam eden namaz hazımsızlığına karşı tavrımızı ve varlığımızı belli etmek istedik. Öncelikle herkes bilmeli ki ebu cehiller ve torunları savaş açar hakaret eder yok etmek ister. Ama yine herkes bilmeli ki bir Hamza çıkar küfrün kafasın kırar! Küfrün ihanetin zulmün statükonun temsilcileri Ömerleri hakikat davasını söndürmeye gönderir ama Allah Ömeri Muhammede ümmet eder. Ve Kabe de müminler namaz kılmaya başlar artık. Biz bu sebepten dolayı yaşanan hadiselere iki taraflı bakıyoruz.

Bir! Mabetlerimize ve mabet yürekli kardeşlerimize uzanacak zulüm ve hazımsızlık ellerini gereken muameleye tabi tutarız. Kimse bizim kulluk gereğimiz olan namazımıza ve ibadethanemize el uzatamaz. Namazımız hürriyetimizdir! Romanın ahlaksız sorumsuz ve zalim medeniyetini asrımıza hakim kılmaya çalışanlara müsaade etmeyiz. Zulmün 1453 te başladığı hezeyanını ortaya atanlara karşı adaletin tesisi olduğunu bu tarihin biliriz aksine rıza göstermeyiz. Ne farklı inan mensuplarının uygulama ve ibadetlerine karışırız, ne zarar görmelerini arzu ederiz ne zarar veririz ne de bize bunları reva görenlere müsamaha gösteririz. Kimse ama hiç kimse mabetlerimize ve mabet merkezli hayatımıza el dil ve ahlaksız emellerini uzatamaz. Bu konuda aynı zamanda güvenlik güçlerimizin de daha hassas davranmaları gerektiğini ifade etmek isteriz. Çünkü bu yapılanlar sadece bir namaz hazımsızlığı statüko sevdası roma hasreti değil aynı zamanda da 12 eylül provalarıdır. Anarşiyi sokağa yeniden getirme denemeleridir. Buna müsaade etmeyeceğimizi tüm çevrelerin bilmesini isteriz.

İki! Zalimler hainler kafirler hazımsızlar büyük tezgahlar kurup büyük taarruzlar gerçekleştirebilirler. Ancak içlerinden çıkacak bir halid sadece Mekke deki küfrün değil roma ve pers zulmünün de bitişini gerçekleştirecek şekilde saflarımıza katılır. Ömer bulurlar içlerinden din ortadan kalksın diye ve Ömerler dinimizi dünyaya yeniden hakim kılacak yiğitler olur Allahın izniyle. 

Biz yaşanan hadiselere böyle bakıyoruz. Ve tekrar ediyoruz ne anarşiye ortak oluruz ne Vandallığa rıza gösteririz ne de asıl ve asil dinimize yapılan bu taarruza boyun bükeriz. 
Ve bir gün bu dünya gül bahçesine dönecek. Bunu böylece bilin ve unutmayın.
Allaha emanet olun. 

Türkiye Gençlik Vaktı Tugva Nevşehir Teşkilat Başkanı Mehmet Berat Tural