NEVŞEHİR(MHA) Haziran ayının ortalarına geldiğimiz şu günlerde bile etkisini sürdüren yağışlı hava bu yıl çiftçiyi yeterince karamsarlığa sürüklemeye yetiyor. Geçtiğimiz günlerde tarım alanlarına yağan aşırı yağış ve dolunun ardından ekili arazilerinin çok büyük bir bölümünde hasar olduğu gözleniyor.

Nevşehir’in hemen hemen tamamında etkili olan, Nevşehir Merkeze bağlı beldelerde ve köylerdeki tarım alanlarında da etkisini sürdüren yağış, don ve dolu’nun neden olduğu tahribatın bu yıl da çiftçinin belini bükeceği belirtiliyor.

Yaklaşık 30 dönümlük arazisinde çeşitli meyve fidanları yetiştiriciliği yapan Hakkı Baktı isimli Vatandaş, kendisine ait bağ alanlarında ve badem, çilek gibi fidanların büyük bir bölümünde don ve dolu’dan kaynaklanan hasar olduğunu ifade ederken, bu yıl doğru dürüst ürün almayı beklemediğini dile getiriyor.

Nevşehir’de Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün yaptığı hazar tespit çalışmalarının ardından don ve dolu nedeniyle zarara uğrayan çiftçilerin zararlarının en alt seviyeye indirilmesi konusunda ciddi çalışmalar yapılması bekleniyor.