Nevşehir de çok sayıda  mülteci İranlı yaşıyor. İlimizde yaşayan çok sayıda İranlı vatandaşların Devlet hastanesinde burun ameliyatı olması Nedir Bu İranlıların 'Burun' Sorunu? İranlıların Burunları eğri mi ? Yoksa bu ameliyatlardan dolayı bir rant mı elde ediyorlar sorusunu  gündeme taşıdı.

İşte konuya ilişkin Yeni Şafak Gazetesine de konu olan bu yazıda gerçekler bakın nasıl dile getirilmiş;
Dünyada burun estetiği yaptırma konusunda birinci ülke İran. Örneğin başkent Tahran sokaklarında gezerken adım başı burnu bandajlı genç bir kız veya erkek görmek mümkün. İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre İran'da örtünmeleri yasal bir zorununluluk olan kadınlar estetik operasyonu ülkenin kısıtlayıcı kurallarına karşı bir başkaldırı olarak görüyor.
Estetik ameliyat yaptıran bir kadın 'Güzelliğimizi ön plana çıkarmamızı istemiyorlar' diyor ve ekliyor: 'Güzel bir görüntüyle, ciltle dikkat çekme isteği insanın doğasında var. Biz de bu içgüdüleri, sanatı yüzümüze yansıtarak tatmin ediyoruz.' İran gazetesi Etemad'a göre çoğu kadın olmak üzere 200 bin İranlı burun ameliyatı oluyor. Bu rakam İran'ı dünya lideri yapıyor. Yaptırımlarla ekonomisi sarsılan İran'da burun ameliyatının bedeli 3-6 bin TL arasında. 35 yaşında ameliyat olan bir ofis çalışanı, 102 milyarlık burun ameliyatını yaptırabilmek için bankadan kredi çektiğini anlatıyor.