Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencileri, ‘13. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali’nden ödüllerle döndü.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığının katkılarıyla, Turizm Fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Turizm İşletmeciliği Bölümü ile Gastronomi Kulübü öğrencilerimiz 28-31 Ocak 2015 tarihleri arasında düzenlenen ‘13. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Gastronomi Festivali’ne katıldı.

 25 ülkeden 400’ü yabancı olmak üzere toplam 2 bin yarışmacının 66 kategoride yarıştığı festivalde öğrencilerimiz 3 gümüş ve 5 bronz madalya ile 6 merit ödülü kazandı. Öğrenciler, 25’i yabancı 100 jüri üyesinin katılımıyla gerçekleşen festivalde; Modern Türk Mutfağı Yarışması, Yılın En İyi Üniversitesi Yarışması, Üniversite Düzeyi Makarna Yarışması, Üniversite Düzeyi Ana Yemek Yarışması, Üniversite Düzeyi Balık Yarışması ve Yılın En İyi Genç Türk Şefi Yarışması  olmak üzere toplam 6 kategoride yarışarak Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesini temsil etti.

Festivale katılan öğrenciler ve aldıkları ödüller şu şekilde;

Modern Türk Mutfağı Yarışması

Burhan KARATEPE

Burak BEKTAŞ

Ufuk DURDU

Gümüş Madalya

Gümüş Madalya

Gümüş Madalya

Yılın En İyi Üniversitesi

Hakan GÖRÜR

Yağmur KURT

Serdar ÇAKAR

Bronz Madalya

Bronz Madalya

Bronz Madalya

Üniversite Düzeyi Makarna Yarışması

Yusuf Kamil AĞDUMAN

Merit Ödülü

Üniversite Düzeyi Ana Yemek Yarışması

Ali EVCİL

Faruk DEMİR

Onur BOLACA

İlker AKSOY

Gülşah AKMAN

Bronz Madalya

Merit Ödülü

Merit Ödülü

Merit Ödülü

Merit Ödülü

Üniversite Düzeyi Balık Yarışması

Hakan GÖRÜR

Merit Ödülü

Yılın En İyi Genç Türk Şefi

 Burak BEKTAŞ

Bronz Madalya