Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Altındağ Belediyesi ile Gazi Üniversitesi iş birliğinde Hamamönü’nde kurulan Ankara Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi (SOKÜM)’ü ziyaret etti.   

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ve Gazi Üniversitesi Türk Halk Bilimi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. M. Öcal Oğuz’un daveti üzerine Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, Üniversitemiz Kapadokya Araştırma ve Uygulama Merkezi (NEVKAM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Adem Öger ve Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Çeribaş Ankara Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesinde incelemelerde bulundu.  Prof. Dr. Öcal Oğuz, Ankara’nın somut olmayan kültürel mirasının sergilendiği ve anlatıldığı müzeyi gezen ekibe, müzenin kuruluşu, amacı ve işleyişi hakkında bilgi verdi. 

Kapadokya bölgesinin tarihi, doğal ve kültürel bakımdan bir açık hava müzesi olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Kılıç, bölgede geleneksel kültürün tanıtımı ve devamlılığı açısından müzenin gerekliliğini belirtti. Nevşehir’de yöre insanının sosyal hayatını, geleneksel mesleklerini, sözlü kültür ürünlerini tanıtan bir müze kurmayı planladıklarını belirten Rektörümüz, her geçen gün değişen ve kısmen de kaybolan kültürel değerlerin kurulması planlanan bu müzede sergileneceğini ifade etti. Bu müze ile hem yöre kültürünün doğru bir şekilde tanıtılacağını hem de yörenin turizm ekonomisine büyük katkı sağlanacağını belirten  Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, NEVKAM bünyesinde devam eden müze çalışmalarının SOKÜM kapsamında yeniden planlama ve hayata geçirme çalışmalarının başladığını belirtti.