Üniversite tarafından hazırlanan soru ve cevapları şu şekilde: 
Öğrenci bilgi sistemine nasıl girebilirim? Öğrenci numaram ne? 
Öğrenci bilgi sistemine ubs.nevsehir.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Öğrenci numarasını bilmeyen öğrenciler öncelikle öğrenci bilgi sisteminde mevcut olan “Öğrenci Numarası Sorgula” butonundan öğrenci numaralarını öğrenmelidirler. Öntanımlı şifreniz TC Kimlik Numaranızdır. Şifrenizi tahmin edilemez bir şifre ile bir an önce değiştiriniz.
Birinci sınıflar ders seçimi yapacak mı? 
evet bütün öğrenciler (hazırlık sınıfı öğrencileri hariç) öğrenci bilgi sistemi üzerinden ders kayıtlarını kendileri yapmakla yükümlüdürler.
Ders seçimi ne zaman ve ders seçimi için şahsen gelmeme gerek var mı? 
Ders seçimleri 05-18 Eylül 2016 tarihlerinde ubs.nevsehir.edu.tr adresine kullanıcı adı kısmına öğrenci numarası, şifre kısmına da T.C. Kimlik Numarası yazılarak giriş yapıldıktan sonra online olarak (internetten) yapılacaktır. Derslerin başladığı 19 Eylül haftasında danışmanınızın yanına ders seçimi çıktınızla gidip bu formu imzalatınız. 
Hazırlık sınıfında olanlar ders seçimi yapacak mı? 
Seçmeli veya zorunlu hazırlık sınıfına kayıt yaptıran öğrencilerin ders kayıtları Danışmanları tarafından yapılacaktır.
Daha önce aldığım derslerden muaf olabilir miyim? 
Daha önce alınıp başarılmış olunan derslerden muaf olmak için ilgili bölüm başkanlığına ders içeriklerinin en geç 30 Eylül 2016 tarihine kadar teslim edilmesi gerekmektedir.
Öğrenci kimlik kartlarını ne zaman ve nereden alabilirim? 
Öğrenci kimlik kartları eğitimin başlamasına müteakip ilgili Fakülte/Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarından alınabilecektir.

Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı ( İngilizce Öğretmenliği Bölümü ) muafiyet sınavı ne zaman ve nerede yapılacak? 
Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı muafiyet sınavı iki aşamalı olarak Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde 19 Eylül 2016 ve 21 Eylül 2016 tarihlerinde yapılacaktır.

Zorunlu yabancı dil dersi muafiyet sınavı nerede ve ne zaman yapılacak? 
Zorunlu Yabancı Dil Dersi muafiyet sınavı 20 Eylül 2016 tarihinde öğrencinin kayıtlı bulunduğu Fakülte/Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu bünyesinde yapılacaktır. 

Katkı Payı/Harç Ücretleri Ne Zaman ve Nasıl Ödenecek? 
Katkı Payı/Harç Ücretleri 5-9 Eylül 2016 tarihleri arasında Halk Bankası şubelerinden Öğrenci Numarasını veya TC kimlik numarası belirterek ödenebilecektir. 

Yurt ve Burs başvuruları için Üniversiteden yapmam gereken işlemler var mıdır? 
Yurt ve Burs ile ilgili başvurularınızı Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun internet sayfasından kyk.gov tr adresinden yapmanız ve takip etmeniz gerekmektedir. Başvuru esnasında Üniversitemizden yapmanız gereken bir işlem bulunmamaktadır. 

e-devlet yoluyla kaydımı yaptıktan sonra Üniversiteye herhangi bir  belge getirecek miyim ?
e-devlet üzerinden veya şahsen kayıt yaptırdıktan sonra herhangi bir belge getirmeniz gerekmemektedir.

e-devlet yoluyla ön kaydımı yaptıktan sonra asıl kaydımı nasıl yapmalıyım?
e-devlet üzerinden kayıt yaptırmanız demek asıl kayıt demektir. Ayrıca kayıt işlemi yapılmamaktadır.
Kayıt sildirme işlemini nasıl yapabilirim?

Kayıt sildirmek isteyen öğrencilerimiz bağlı bulundukları dekanlığa/müdürlüğe bizzat başvurarak yapmaları gerekmektedir. 
Kayıt dondurma işlemini nasıl yapabilirim? 

Kayıt dondurmak isteyen öğrencilerimiz bağlı bulundukları dekanlığa/müdürlüğe haklı ve geçerli bir nedenin bulunması durumunda bir dilekçe ile bizzat başvururlar. Kayıt dondurma işlemi Eğitim-Öğretim döneminin başladığı ilk bir ay içerisinde yapılmaktadır.