NESİAD Tabela Derneği mi?

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de kağıt ve tabela üzerinde yıllardır var olan, ilimizin kültürel, sosyal, ekonomik gelişimine şu ana kadar hiçbir katkı sağlayamayan iki Sanayi ve iş adamı derneği 2014 yılında da pasif hallerinden kurtulacağa benzemiyor.

1990’lı yıllarda Nevşehir Ticaret ve Sanayi odası başkanlığı görevinde de bulunan Merhum Osman Kul ve beraberindeki iş adamları tarafından kurulan Nevşehir Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin günümüzdeki hali içler acısı bir durum arz ediyor.

Nevşehir’in ekonomik, sosyal, kültürel gelişimi için yıllardır hiçbir proje ortaya koyamadığı gibi, ilimizin sorunlarına ya da o sorunların çözümüne yönelik tek bir söylemde bile bulunamayan NESİAD’ın sadece tabela da kalması ilimizde bu tür STK’ların ilimizin gelişimi açısından hiçbir varlık sergileyemedikleri gerçeğini de ortayla çıkarıyor.

NESİAD’ın yanı sıra yine ilimizde çok sayıda iş adamının katılımı ile kurulan TÜMSİAD’ın da Şehrin gelişimi, sorunlarının çözümü adına bir girişimde bulunamaması da dikkatleri çekiyor.