NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Üniversitesi Rektörlüğünce yapılan açıklamalarda uzaktan eğitim ile ilgili sıkça yöneltilen sorular kurumun internet sitesinden yayınlandı.
Uzaktan Eğitimle İlgili Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları Şu şekilde sıralandı:

Öğrenim ücreti ne kadardır?

Programı tercih edecek öğrenciler, her yarıyıl Bakanlar Kurulu’nun belirleyeceği Uzaktan Eğitim Harcı’nı ödemelidir. 2012-2013 eğitim öğretim yılında 770 TL olan öğrenim ücreti 2013-2014 yılı için henüz açıklanmamıştır. 

Uzaktan eğitim programına sınavsız geçiş yapabilir miyim veya YGS puan türü ile tercih yapabilir miyim?

Mesleki ve teknik lise mezunlarının kendi alanlarındaki meslek yüksek okullarına geçişi ayrılan kontejanla sınırlı olacaktır. Her adayın ortaöğretim başarı puanı baz alınarak mesleki öğretim başarı puanı hesaplanacak ve bu puana göre yerleştirme yapılacaktır. Adaylar yerleştirilirken mezun oldukları okulların türleri, öğretim süresi, mezuniyet yılları ve yapacakları tercihler göz önünde bulundurulacaktır. Meslek yüksekokullarına yerleştirme yapılırken son sınıf öğrencilerine öncelik tanınacaktır. Öncelik sıralamasını son sınıf öğrencilerini bir yıl önce mezun olanlar izleyecektir. Öğrencilerin yerleştirilmesinde 2012-2013 YGS-3 puanı esas alınır.

Sınavlar nasıl yapılacak?

Vize sınavları dersin öğretim elemanının insiyatifine bağlı olarak internet ortamında, final sınavlarının ise Nevşehir Üniversitesinde yüz yüze yapılması planlanmaktadır.

Zorunlu yaz stajı nasıl yapılacak?

Yaz stajı 30 iş günü olup her öğrenci bulunduğu ilin tam teşekküllü devlet hastanelerinde stajlarını tamamlayabilir.