Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Yavuz Selim Kaleli, ‘Bağlama Resitali’ konseri verdi.
Üniversite Kongre ve Kültür Merkezi Beyaz Salonda düzenlenen konsere; Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. H. Abdullah Şengül, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Köçer, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Öğr. Gör. Yavuz Selim Kaleli konserde; Kütahya yöresinden ‘Havada Turna Sesi Gelir’, Aydın yöresinden ‘Kadıoğlu Zeybeği’, Azerbaycan yöresinden ‘Naz Barı’ ve ‘Azeri Oyun Havası’, Giresun yöresinden ‘Bağlamam Perde Perde’, Silifke yöresinden ‘Başına Bağlamış Astar’, Trakya yöresinden ‘Trakya Karşılaması’, Zeki Atagür’ün bağlama için bestelediği ‘Mekik’ adlı eseri, Azerbaycan yöresinden ‘Kız Gül Bedeni’, Kayseri yöresinden ‘Cirit Havası’ ve Burdur yöresinden ‘Yayla Yollarında Yürüyüp Gelir’ gibi birbirinden güzel eserleri seslendirdi.
Konser sonunda Öğr. Gör. Yavuz Selim Kaleli’yi tebrik eden Rektör Kılıç, kendisine teşekkür ederek plaket takdiminde bulundu.