Düzce Üniversitesi ve Elginkan Vakfı işbirliği ile Türkiye’de ilk defa düzenlenen ve Düzce Üniversitesinin ev sahipliğini yaptığı ‘Yükseköğretimde Kadın Liderliği Çalıştayı’na;  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sıddıka Semihat Demir, Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşe Şule Kut, Elginkan Vakfı Müdürü İlhan Üttü, UNESCO Cinsiyet Eşitliği Birim Başkanı Saniye Gülser Corat, yöneticiler ve akademisyenler katıldı. 

 

Yükseköğretim alanında liderlik pozisyonlarında kadın akademisyenlerin yer almaları konusundaki engelleri irdeleyebilmek ve kadın akademisyenlerin karar alma süreçlerine daha fazla katılmasını, yöneticilik görevlerinde daha fazla yer almasını sağlayacak adımların belirlenmesini amaçlayan çalıştayda konuşan  Bakan Şahin, yükselen değerler arasında Kadın Liderliğini önemsediklerini, kadınların kamu dahil bir çok kesiminde eskiye nazaran daha fazla yer almaya başladığını ve kadın liderliği konusunda bu çalıştaylara büyük önem verdiklerini ifade etti.

 

Çalıştayda konuşan ve yükseköğretimde kadın akademisyenlerin yönetici olarak çok fazla görev alamadıklarını ve  bazı engellerin olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, bu engellerin başında kurum içi erkek egemen eğilimler, kadının çok rollülüğü, annelik rolünü destekleyecek kurumsal desteğin yetersizliği, kadınların hedeflerinin yüksek olmaması ve rol model eksikliği gibi hususların geldiğini söyledi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, bu engellerin aşılabilmesi için Nevşehir Üniversitesi olarak çalışmalar yaptıklarını; en son somut adım olarak özellikle Nevşehir Üniversitesinde görev yapan kadın akademisyenlerin annelik rolünü desteklemek için anaokulu yapımına başlandığını sözlerine ekledi.