Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Merkez Yerleşkesinin ismi ‘Damat İbrahim Paşa Yerleşkesi’ oldu.   

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Senato Toplantısı, 21 Nisan 2017 tarihinde Rektör Prof. Dr. Mazhar BAĞLI başkanlığında yapıldı. Yapılan Senato toplantısında  Nevşehir’de bulunan sivil toplum örgütlerinin, hayırseverlerin ve halkın Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ‘Merkez Yerleşke’ isminin ‘Damat İbrahim Paşa Yerleşkesi’ olmasına yönelik talep ve görüşleri de değerlendirildi.

Sivil toplum örgütlerinin, hayırseverlerin ve halkın bu talep ve görüşleri Senato Toplantısında uygun görülerek Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi  Merkez Yerleşkesine ‘Damat İbrahim Paşa Yerleşkesi’  ismi verildi. 

Nevşehirli Damat İbrahim Paşa
1660 yılında şimdiki adıyla Nevşehir eski adıyla Muşkara’da dünyaya gelen Nevşehirli Damat İbrahim Paşa,  Sultan III. Ahmet saltanatında, 1718 - 1730 tarihleri arasında sadrazamlık yaptı.  1726 tarihli fermanıyla bir köy olan ‘Muşkara’yı,  ‘Yeni şehir’ manasına gelen ‘Nevşehir’ ismiyle değiştirerek,  Nevşehir’in nüfusunun arttırılması başta olmak üzere, şehre; içecek su, köprü, han, hamam, medrese ve cami yaptırmıştır.