Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda düzenlenen panele; Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Emir Erden, Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Aslan, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Nilüfer Şahin Perçin,  Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Yılmaz, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

 

Oturum başkanlığını Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim İlhan’ın yaptığı panelde; Ürgüp  Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu Okutmanı Kürşat Özcan, KADOST Cappadocia Extreme Sports sahibi Mehmet Uçman ve Atmosfer Balloons Pilotu Buket Üngel konuşmacı olarak yer aldı.

 

Dünyanın ve Türkiye’nin önemli turizm bölgelerinin başında gelen Kapadokya’da geçmişte alternatif turizmin bir hayal olarak görüldüğünü söyleyen Ürgüp  Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu Okutmanı Kürşat Özcan, “Göreve yeni başladığım dönemlerde Kapadokya’da bölge turizmi mevcut olup, o dönemler bölgede alternatif turizm bir hayal olarak görülüyordu. Geldiğimiz noktada ise alternatif turizmde büyük bir ilerleme kaydedildi” dedi.

 

Bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin balon turizmine büyük ilgi gösterdiğini ifade eden Atmosfer Balloons Pilotu Buket Üngel, “Bölgemize gelen turistlere, Kapadokya bölgesinin eşsiz güzelliğini düzenlediğimiz balon turlarıyla kuş bakışı izleme olanağı sağlıyoruz. Turistler özellikle önce balon turunu tercih ediyor, sonra bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerini geziyorlar” diye konuştu.

 

KADOST Cappadocia Extreme Sports sahibi Mehmet Uçman ise, “Bölgeye  gelen yerli ve yabancı turistlerimize atv turu, at biniciliği, dik yamaçlara tırmanma ve kano gibi alternatif turizm hizmetlerinde bulunuyoruz” dedi.

 

Soru cevap bölümünün ardından panel sonunda, panelistlere teşekkür belgesi ve plaket verildi.