‘Üniversitelerde Öğrenci İşleri: Mevzuat – Uygulama – Birliktelik’ konulu toplantının ikincisi Nevşehir Üniversitesi ev sahipliğinde, Üniversitemiz Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Uygulama Otelinde, 78 üniversiteden 113 katılımcı ile gerçekleştirildi.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Üniversitemizi tanıtan kısa film gösteriminin yer aldığı toplantının açış konuşmasını Üniversitemiz Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Erdoğan Çiçek yaptı. Öğrenci İşleri Daire Başkanlıklarının, üniversitelerin dışa açılan kapısı ve yüzleri olduğunu belirten Doç. Dr. Çiçek, “Üniversitemize ve Türkiye’nin en güzel mekânlarından birisi olan Kapadokya’ya gelerek bizi onurlandırdığınız için teşekkür ediyorum. Kapadokya gibi güzel bir mekânda bilgi paylaşımı için bir araya gelmiş bulunuyorsunuz. Öğrenci İşleri Daire Başkanlıkları, öğrencilerin üniversiteye ilk girişinden mezuniyetlerine kadar en çok işlerinin olduğu ve üniversitelerin dışarı açılan kapısı ve yüzleridir. Ayrıca hem öğrencilerle hem de akademik personelle birebir ilişki halinde olan birimlerdir. Bugün burada öğrenci işleri daire başkanlıklarının sorunları ve çözüm yolları ortaya koyulacaktır” diye konuştu.

 

Raportör kurulunun oluşturulması ile devam eden toplantıda; Özyeğin Üniversitesi Öğrenci Hizmetleri Müdürü Esin Baylançiçek’in ‘Yabancı Uyruklu Öğrencilerin SGK Girişleri Sigorta Priminin Yatırılması’, Nevşehir Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanı Bünyamin Ergen’in ‘Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Aylık Çalışma Takvimi’, YÖK Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Yazılım Uzmanı Adnan Çiftçibaşı ve Özyeğin Üniversitesinden Tuba Çal ‘Öğrenci Bilgi Toplama Sistemi’ konulu sunumda bulundu.

 

Karşılaşılan sorunlar ve bunların çözüm yolları, daha önce belirlenen gündem maddelerinin değerlendirildiği toplantı sonunda,  Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Anıl Çelik, seslendirdiği birbirinden güzel eserlerle katılımcılara unutulmaz dakikalar yaşattı.

 

İki gün boyunca devam eden toplantı, plaket ve katılım belgelerinin takdimi ile son buldu. Toplantı sonunda katılımcılar, Kapadokya’nın doğal ve kültürel güzelliklerini gezdi.