Başakşehir Kaymakamı ve  Nevşehirli İş Adamları ve Bürokratları Derneği(NEVBİAD) Başkanı  Kazım Tekin başkanlığındaki İstanbul’da yaşayan Nevşehirlilerden oluşan  heyet, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’i makamında ziyaret etti.

AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider’in de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,  kalıcı hizmetler yapabilmek amacıyla bir araya gelen işadamı ve bürokratları bir araya getiren NEVBİAD’ın yakın bir gelecekte daha da başarılı çalışmalar yapması arzusu içerisinde olduğunu belitti. Birlik ve beraberlik içerisinde olunduğunda hizmet çeşitliliğinin yanı sıra,  hizmet veriminde de önemli gelişmeler yaşanabileceğini ve bunun da halka dönüşünün daha isabetli olarak değerlendirilebileceğini 2004 yılından bugüne kadar olan süreçte bizzat yaşadığını anlatan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, heyete daha sonra yapılan çalışmalara ilişkin olarak ayrıntılı bilgiler aktardı. Ünver, geçmişte yıllık yatırımı 500 bin lira olan Nevşehir Belediyesi’nin bugünlere gelindiğinde günde 412 bin liralık bir yatırım potansiyeline sahip olduğunu vurguladı. Ünver : “Birlikte ve bir arada olunduğunda nelerin yapılabileceğini  Allah’a şükürler olsun 2004 yılından bugüne kadar Nevşehir’de ispat ettik. Hükümetimiz olarak milletvekillerimiz olarak bugüne kadar Nevşehir adına neyi talep etmiş isek, elimiz boş dönmedik. Sayın Milletvekillerimiz en büyük destekçimiz oldular. Bunun için de halkımıza ‘Size 39 günde bir köprülü kavşak yapacağız ‘dediğimizde halkımız artık şaşırmıyor. Verilen sözlerin arkasında olarak vaatlerimizi gerçekleştirir hale geliyoruz. Sürekli olarak ifade ettiğimiz birlik ve beraberlik işte bu hizmetlerin oluşmasında en önemli ana temel. İnşaallah sizlerde kurduğunuz dernek ile hizmet yelpazenizi daha da geliştirerek artırırsınız” dedi.

NEVBİAD Başkanı Kazım Tekin’ de, dernek çalışmaları konusunda bilgiler verdi. Tekin,   Derneğin yaklaşık 1 yıl önce kuruluğunu belirterek İstanbul’da yaşayan işadamı ve bürokratları bir araya getirildiğini söyledi.

Her alanda karşılıklı işbirliğinin yerel yönetimlerce de ortaya konulması halinde Nevşehir’e daha nitelikli hizmetlerin sağlanabileceğini ifade eden Tekin, ilk etapta eğitim amaçlı olarak çalışmalar yürüten derneğin, önümüzdeki süreçte birlik ve beraberlik ortamı içerisinde daha faydalı hizmetler için çalışmalar yürütme çabası içerisinde olacaklarını kaydetti.   

Ziyaretin anısını Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir İş Adamları ve Bürokratları Derneği Başkanı Kazım Tekin’e çini tabak hediye ederken, Tekin’de Ünver’e çeşitli hediyeler takdim etti.