NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Emniyet Müdürlüğü tarafından son birkaç yıl içerisinde yapılan çalışmalarla birlikte İl Merkezi ve 4 ilçede MOBESE kameraları sayısını 106’ya çıkardı. Bu sayının 2016 yılında yapılacak yeni çalışmalarla birlikte daha artırılması hedefleniyor.

Edinilen bilgiye göre; Nevşehir il merkezinde 37 ayrı noktada bulunan MOBESE kameralarının sayısının bu yıl içerisinde planlanan çalışmalar doğrultusunda sayısının artırılacağı bildirildi.

İl Merkezi başta olmak üzere mevcut durumda 4 ilçede faaliyette bulunan MOBESE kameralarıyla birlikte gerek asayiş olayları, gerekse şehir içi trafiğin düzenlenmesinde kameraların büyük katkı sağladığına dikkat çekiliyor.

Öte yandan il merkezinin dışında Hacıbektaş, Avanos, Ürgüp ilçelerinde bulunan MOBESE kameralarının da ilçelerdeki asayişin sağlanmasında şu ana kadar ciddi oranda olumlu katkı sağladığı belirtildi.

Hareketli ve Sabit kameralardan oluşan sistemin Kozaklı, Acıgöl, Gülşehir ve Derinkuyu ilçelerinde de kurulması için il emniyet müdürlüğünün emniyet genel müdürlüğüne teklif sunduğu, bu önerinin kabulü durumunda ise bu dört ilçeye de MOBESE kameralarının kurulumu konusunda bu yıl içerisinde çalışmaların yapılabileceği de ifade edildi.