15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Nevruz kutlaması bugün gerçekleşti. Öğretmen ve öğrenciler ile kutlamaya katılanklara pilav dağıtılan işenlikte öğrenciler gönüllerince eğlendiler. Proğrama Nevşehir İl Gıda Hayvancılık Müdürü Okan Yılmaz, Eğitim Bir-Sen Yönetim Kurulu üyeleri çok sayıda öğretmen ve öğrenciler katıldı.

15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ahmet Güzeller, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, “Nevruz, Türklerin (Göktürklerin) Ergenokon'dan demirden dağı eritip çıkmalarını, baharın gelişini, doğanın uyanışını temsil eder. Doğu Türkistan'dan Balkanlara kadar tüm Türk kavimleri ve toplulukları tarafından, MÖ 8. yüzyıldan günümüze kadar her yıl 21 Mart'ta kutlanır. 

Türkiye'de bir gelenek, Türk Cumhuriyetleri'nde ise resmî bayram olarak kutlanırken, 1995 yılından itibaren Türkiye Cumhuriyeti tarafından Bayram olarak kabul edilen bir gün haline gelmiştir” dedi. 


Güzeller, etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilere ile katılım sağlayan misafirlerine teşekkür etti.

İstiklal Marşımızın hep birlikte söylenmesinin ardından Nevruz ateşi öğrenciler ve öğretmenlerce yakıldı. 


21 Mart Nevruz Kutlama etkinliğinde, Halk oyunları ekibinin güzel gösterisinin ardından, demir dövme, Nevruz ateşini yakma ve nevruz ateşinden atlama, çuvalla yürüme, yumurta tokuşturma, kaşıkta yumurta taşıma ve halat çekme yarışmaları yapıldı. 

Programın sonunda öğrenciler müzik eşliğinde halay çekerek gönüllerince eğlendiler.

Nevruz ateşinden öğrenci öğretmen ve misafirlerin atlamasının ardından kutlamalar sona erdi.

Etkinliğe ait görüntüleri haberimiz foto galerisinde ve ayrıntıları www.fibhaber.tv de 20:00 Haberlerinden sonra izleyebilirsiniz.