Nevşehir'de hafta sonu kar yağışının beklenmediği, sıcaklığın ise hissedilir derecede düşeceği bildirildi. 

Meteoroloji Kayseri 7’inci Bölge Müdürlüğü, eksi 15 dereceye kadar düşecek dondurucu havayla ilgili uyardı. Dondurucu havanın ardından ise fırtına etkili olacak.


Hafta sonunda kar yağışının beklenmediği kentte, sıcaklık gece eksi 15 dereceye kadar düşecek. Yetkililer, hafta sonu don ve buzlanmaya karşı vatandaşları uyardı. Nevşehir, 3 Ocak Pazartesi gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek yağışlı havanın etkisi altına girecek. Pazartesi günü etkili kar yağışının beklendiği kentte, buna karşın hava sıcaklığının azda olsa artacağı kaydedildi.

NEVŞEHİR'DE EKSİ 15 DERECE

Meteoroloji, Nevşehir'i soğuk havalar için de uyardı. Nevşehir'de hava sıcaklıkları Cumartesi günü eksi 15 dereceye kadar düşecek. Meteoroloji’nin uyarısı ise şöyle:
“30.12.2015 (Çarşamba) akşam satlerinden itibaren Nevşehir genelinde hava sıcaklıklarının 1 ila eski 5 ˚C düşerek gece en düşük sıcaklıkların -13 ila -15 ˚C olması, olumsuz hava koşullarının 03.01.2016 Pazar günü mevsim normallerine dönmesi beklenmektedir. Beklenen olumsuz hava koşullarının (buzlanma ve don) neden olabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın ve yetkililerin tedbirli olmaları gerekmektedir.”

Meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve yetkililerin tedbirli olması gerekmektedir.”