Türk Patent Enstitüsü, Ocak-Aralık 2015 döneminde yapılan marka başvuruları il sıralamasını açıkladı. Açıklanan verilere göre 2015 Yılında Marka Tescil Belgesi Almış İllerin Tescil Sayılarına Göre Sıralamasında Nevşehir 39. sırada yer aldı. 

TÜRKİYE İLLERİ SIRALAMASI

Nevşehir ocak ayı ölçeğinde marka başvuru sayısı bakımından 39’ınci sırada yer aldı. İşte Marka başvurusunun yüksek olduğu iller,İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Gaziantep, Antalya, Konya, Denizli, Kayseri, Kocaeli, Adana, Mersin, Hatay, Eskişehir, Muğla, Karaman, Manisa, Tekirdağ, Sakarya, Balıkesir, Aydın, Şanlıurfa, Samsun, Trabzon, Diyarbakır, Afyon, Çanakkale, Malatya, Mardin, Kahramanmaraş, Sivas, Kütahya, Edirne, Rize, Kırklareli, Osmaniye, Elazığ, Düzce, Bolu. Ordu, Aksaray, Isparta, Van, Batman, Yalova, Kilis, Adıyaman, Karabük, Çorum, Niğde, Ağrı, Bilecik, Kastamonu, Burdur, Erzurum olarak açıklandı. 


Nevşehir’de 1995-2015 yıllarını kapsayan son 20 yılda 1 bin 781 marka başvurusu yapıldı, 943 marka ise tescil edildi. En fazla marka başvurusunun yapıldığı dönem 215 başvuru ile 2014 yılı , en fazla sayıda marka tescilinin belirlendiği dönemler ise 237 marka ile 2014 ve 2015 yılı oldu.