10.01.2016 Pazar Akşam saatlerinde meydana gelen deprem Nevşehir'i salladı. Korku dolu anların yaşandığı Nevşehir de beşik gibi sallanan binalarda vatandaşlar korkudan sokağa çıktılar.

Merkez Üssü Kırşehir

Ankara'ya oldukça yakın olan Kırşehir'de meydana gelen depremin geniş bir çevrede hissedildiği belirtilirken Kandilli Rasathanesi resmi internet sitesinden alınan bilgilere göre depremin merkez üssünün Hacıduraklı - Çiçekdağı'nda bulunduğu görülüyor.

5.4 Şiddetinde Başkenti Salladı

Depremin 3.7 km derinlikte ve 5.4 şiddetinde olduğu belirtilirken can ve mal kaybı yaşanıp yaşanmadığı konusunda ise her hangi bir bilgi bulunmuyor. Bölgede yaşanan panikten dolayı ilerleyen saatlerde depremle ilgili olarak her hangi bir kaybın yaşanıp yaşanmadığı belli olacaktır.

Kırşehir haricinde Nevşehir ve Ankara'nın çevre illerinde de depremin şiddetli bir şekilde hissedildiği tahmin ediliyor. Nevşehir'de yakınları bulunanların yakınlarından haber almak için telefonlara sarılmalarından dolayı telefon hatlarında yoğunlukların yaşanmaya başladığı da depremin ardından ulaşılan son bilgiler arasında yer alıyor.

Can ve Mal Kaybı Oldu Mu?

Yaşanan depremin ardından her hangi bir can ve mal kaybının yaşanıp yaşanmadığı henüz bilinmiyor.