Bir Yıl Dönümünü Daha Geride Bırakırken
Şehir ve şehircilikteki iddiasını kısık gaz lambaları misali sönük geçiren Nevşehir İli , İl oluşunun 59.Yılını tamamlarken geride sadece başaramıyoruz demek zorundadır.

Kent estetiğini bir türlü gerçekleştiremeyen , elindeki devasa bütçeleri hoyratça harcayan Nevşehir, Kent merkezindeki tarihi ve kültürel varlıkları öksüz ve hüzünlü haliyle tescillerken, Kent merkezinde yaşayan insanlara yaratacağı çekim alanları ve buluşma merkezleri ile buluşturamamanın hüznü kentin hakim başlığı olarak devam ederken, toplu yaşamdan zevk alacak  görsel ve sanatsal eserlere imza atamazken , şehri ziyaret edenlerin akıllarından hiç çıkartamayacağı , ruhen ve bedenen dinleneceğini mekanlar ve alanlar yerine çarpık kentleşmeye devam derken, Kitlesel etkinliklerini caddeleri trafiğe kapatıp gerçekleştirirken, Yaya dolaşım alanlarını çoğaltıp kentin her yerine yayma yerine, yapılan çarpık binalaşmalar ile meçhule ötelerken, yaşadığı kentte ,konutlarında deyim yerinde esaret hayatı yaşayan halkı  ruhsal ve bedensel işkence çekerken, Kenti yönetenlerin, kentin gelişmesinden sorumlu cümle zat  59. Yıl açıklamaları yapmaktadır.

Siyasi desteğin en zirvesini yakalamış , geliri ile son dönemlerin hali vakti yerinde belediye olmuş unvanı kazanmış Nevşehir İlinin ,şehre gelen  veya sanal ortamda Nevşehir İline konuk olmuş yerli ve yabancı konukların Selçuklu eseri Kalesi ve   şehrin kurucusu Damat İbrahim Paşa  ve onun sanatsal eserlerin dışında yaşayan kuşaklara , Ülke insanına bir tek eser kazandıramamış Nevşehir, üzülerek söylemek gerekirse sürekli ve geri dönülmez bir ters istikamette yol almaktadır.

Kültürünü , örf ve adetlerini ideallerini ve hedeflerini söylemle eyleme dönüştüren şehir dolaşıp gezen her ferde ağız tadı, ruh tadı, örf tadı, gönül tadı verecek bir Nevşehir yaratılması dileği ile İlimizin İl oluşunun 59. Yılını kutluyor, Şehrin kurucusu Damat İbrahim paşayı rahmetle anıyoruz.

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur